Šport > Nogomet
33 ogledov

Nogometni svet žaluje za Mertensom

gregory mertens Reševalni pas/Twitter
Nogometaši, nogometni delavci in klubi s celega sveta so prek družbenih omrežij izrazili sožalje ob smrti kolega Gregoryja Mertensa, potem ko je branilec belgijskega Sporting Lokerena v bolnišnici tragično preminil v četrtek popoldne.

24-letniku je na ponedeljkovi tekmi rezervnih ekip proti KRC Genku zastalo srce in po oživljanju je bil več dni v umetni komi, dokler niso naznanili njegove smrti. Nekdanji član Boltona Fabrice Muamba je bil leto mlajši, ko se je marca leta 2012 znašel v podobni situaciji, a srečno preživel, vezist pa je bil med prvimi, ki so javno izrazili sožalje družini.

Muambin nekdanji klub Arsenal je svojim 5,71 milijona sledilcem predal sporočilo podpore po objavi Belgijčeve smrti.

Bližje doma se je oglasil belgijski velikan Anderlecht, ki je objavil lepo fotografijo Mertensa.

Mertens, ki je preminil s 24 leti, morda ni bil najslavnejši igralec, toda tragične okoliščine smrti in dejstvo, da se mu je nesrečni dogodek pripetil med igranjem nogometa, je ganil mnoge, med njimi tudi člana Fiorentine, soigralca Josipa Iličića in Jasmina Kurtića, Angleža Micaha Richardsa.


Vodilni klub Chelsea, kjer igrata dva belgijska nogometaša Thibaut Courtois in Eden Hazard, se je prav tako poklonil Mertensu.

Manchester Cityju srčni zastoji nogometašev po tragediji Marca-Viviena Foeja na tekmi s Kamerunom leta 2003 niso tuji - klub je upokojil Afričanov dres s številko 23.

Čeprav Mertens nikoli ni zaigral za člansko ekipo, je osrednji branilec zaigral v mlajših selekcijah vse do reprezentance U-21, zato se ga je spomnila tudi domača nogometna zveza.

Na tisoče Belgijcev je izrazilo podporo Mertensu in njegovi družini po novici, da je izgubil boj v bolnišnici, zvezdniki reprezentance Romelu Lukaku, Thibaut Courtois in Kevin De Bruyne pa niso bili izjeme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.