Slovenija
122 ogledov

Nokia 3310 oziroma koliko ste pripravljeni plačati za nostalgijo

Nokia 3310 Žurnal24 main
Nokia oziroma finsko podjetje HMD Global, ki je prevzelo blagovno znamko, s posodobljeno različico kultne Nokie 3310 stavni predvsem na čustva. Le nostalgija namreč lahko upraviči nakup najbolj osnovne različice telefona za nekaj manj kot 60 evrov, kolikor naj bi stal v prosti prodaji.

Nova Nokia 3310 je na prvi pogled simpatičen model osnovne različice telefona, ki z belo obrobljenim zaslonom in napisom Nokia hipoma očara z nostalgijo. Na voljo je v štirih barvnih različic, tudi v klasični modri barvi. Novejša različica je po velikosti in širini primerljiva s sedemnajst let starejšo, a je ob tem veliko, veliko lažja in tanjša. Torej telefon, ki ga za razliko od večine pametnih telefonov lahko vtaknemo v hlačni žep.

V pripravljenosti naj bi baterija telefona vzdržala vse tja do meseca dni, ob telefoniranju do 22 ur. V času testiranja - petih dni - telefona res rabili dodatno napolniti.

Morda se sliši kot obetaven začetek, a navdušenje se tukaj zaključi.

Foto | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Telefon je na otip veliko bolj plastičen, tipke pa na račun nekoliko večjega zaslona (2,4-palčni zaslon) manjše in bolj okorne. Zaslon je barven, a kockast, enako velja za fotografije fotoaparata, ki premore dva milijona točk.

Poleg tega Nokia 3310 ponudi še bluetooth, izhod za slušalke in režo za pomnilniško kartico.

Brskanje po spletu je mogoče s prednaloženo Opera mini, a glede na to, da se telefon povezuje samo v omrežja 2G, je brskanje po spletu prava nočna mora. Še posebej pri tistih spletnih straneh, ki nimajo prilagojene mobilne strani, se pregledovanje sprevrže v mučno premikanje desno, levo in povečevanje posameznih elementov.

Foto | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Dodana vrednost Nokie 3310 naj bi bila tudi prenovljena različica igre kača, a igralcev v uredništvu pač ni prepričala, kaj šele zasvojila. Klasična igre kače je pač tista klasika.

Pod črto. Za ceno med 50 in 60 evri, kolikor naj bi stala Nokia na slovenskem trgu, je mogoče kupiti boljši telefon, celo najbolj osnovne različice pametnih telefonov. Če pa boljših karakteristik ne iščete, ker potrebujete le osnovno različico telefona, ki ga boste zaradi vzdržljive baterije vzeli s seboj na potovanja ali festivale, raje posežite po podobnih modelih, za katere pa boste odštele za tretjino ali polovico nižjo ceno.

Zdi se, da je HDM Global z Nokio 3310 skušal pridobiti le pozornost javnosti za vnovično obuditev blagovne znamke - kar jim je sicer uspelo več kot odlično - in morebitno prodajo preostalih telefonov. Poleg Nokie 3310 se na trg vračajo s tremi različicami pametnih androidih telefonov Nokia 6, Nokia 5 in Nokia 3.

Komentarjev 1
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 08:38 13.junij 2017.

    telefon imam samo za telefoniranje in nič drugega in zato je ta primeren za mene in še za marsikoga ,ki ga živcirajo moderni telefoni.Vsaj zombi nisem kot večina okrog mene