Slovenija
65 ogledov

Zakaj kriminalci ljubijo prastar telefon

Nokia 8210 Nokia
Zakaj je mobilnik, ki ga je Nokia pričela izdelovati daljnega leta 1999, te dni ena najbolj iskanih naprav med kriminalci?

Nokia 8210 je bil svoje dni zelo čislan telefon. A vmes so mobilniki naredili za svetlobno leto razvoja, saj so postali "pametni" in ponujajo neomejeno več možnosti uporabe, dejansko z njihovo pomočjo svojo pisarno vedno nosimo s seboj. 

Vendar pa imajo novodobni telefoni tudi svoje temačne plati, ena izmed največjih je gotovo možnost sledenja uporabniku. Tega pa še posebej kriminalci seveda niso veseli, zato se paranoično izogibajo telefonom z naloženim iOS ali Android sistemom. In ena najbolj zaželenih naprav te dni naj bi bila prav dobra stara nokia 8210, poroča britanski Vice.

Nima bluetootha, NFC komunikacije ali wi-fija, to pa pomeni, da je precej težje slediti in natančno locirati njenega lastnika. Po drugi strani pa ima IR tehnologijo za prenos podatkov med dvema telefonoma. Še pomnite, tovariši? Na ta način lahko nepridipravi hitro prenašajo nekatere podatke med napravicama. 

Zelo pomembna podatka pa sta še značilno za takratne Nokie legendarno vzdržljiva baterija in majhnost. Ob svoji premieri je bil to namreč najmanjši telefon na tržišču, hkrati je tehtal vsega 79 gramov.

Je potrebno posebej omenjati, zakaj je najbolj priljubljen model za tihotapljenje v zapore v anusih obiskovalcev?

Komentarjev 1
  • Žurnalček 13:03 25.januar 2015.

    Številka se v vsakem pogovorju registrira , že zaradi naplačila porabljenih pogovorjev. Če mislite , da se VSAKEMU telefonu ne da prisluškovati in če mislite , da se VSAK telefon ne da locirati po sprejemanju njegovege osnovne 15 mestne ...prikaži več kode v baznih postajah, ne da bi vi telefon uporabljali , se malo motite.