Šport
9 ogledov

Ferrer pokvaril načrte Nadalu

novak đoković
1/7
Reuters
V finalu zadnjega mastersa sezone v Parizu se bosta pomerila Novak Đoković, ki je bil s 4:6, 6:3, 6:2 boljši od Rogerja Federerja, in David Ferrer, ki je s 6:3, 7:5 šokiral Rafaela Nadala.

Novak Đoković ima še vedno možnosti, da sezono konča na prvem mestu lestvice ATP, potem ko je srbski tenisač po preobratu v polfinalu mastersa v Parizu premagal Švicarja Rogerja Federerja.

Nole in FedEx sta se pomerila prvič v letošnji sezoni, Srb pa je z zmago zaostanek v medsebojnih dvobojih znižal na 14:16. Ponovno se bosta srečala že čez nekaj dni, saj sta bila oba izžrebana v skupino B na zaključnem turnirju v Londonu.

Đoković bo imel priložnost, da v Parizu osvoji svojo drugo lovoriko, saj je leta 2009 v finalu premagal domačega ljubljenca Gaela Monfilsa. Če bo v nedeljo premagal Davida Ferrerja, bo osvojil tretji masters v letošnji sezoni.

Federer dobil prvi niz, Nole prevzel vajeti

Federer je začel odločno in v tretji igri odvzel servis nasprotniku. V deseti igri je ubranil štiri brejk priložnosti drugega igralca sveta in povedel z 1:0 v nizih.

V drugem nizu se je momentum prevesil na stran srbskega tenisača, čeprav je bil Švicar tisti, ki je že v prvi igri povedel z brejkom. Đoković se je v nadaljevanju zbral in dobil pet od naslednjih šestih iger, obračun pa se je prevesil v tretji niz.

Tudi v odločilnem nizu je Novak dominiral - na svoj začetni udarec je izgubil le pet točk - in se po nekaj manj kot dveh urah igre veselil uvrstitve finale.

Ferrer prvič po 2011 rešil uganko Nadal

V finalu se bo Đokoviću poskušal zoperstaviti David Ferrer, ki je v drugem polfinalnem obračunu izločil rojaka Rafaela Nadal (6:3, 7:5). To je bila šele njegova peta zmaga proti Nadalu v 25 poskusih.

Branilec naslova, ki je tu lani osvojil prvi in do danes edini turnir serije masters, je v prvem nizu navduševal z agresivno igro, s katero mu je uspelo odvzeti servis Nadalu - prednost, ki je do konca niza ni več izpustil iz rok.

V drugem je imel mlajši Španec na voljo številne brejk priložnosti, ki pa jih ni izkoristil, nato pa mu je Ferrer še enkrat odvzel servis in pri 5:4 serviral za zmago. A Nadal se ni predal in uspel izenačiti, nato pa še enkrat takoj izgubil svoj začetni udarec in Ferrer v drugo ni ponovil napake. Španskega veterana v finalu čaka Đoković, proti kateremu v razmerju zmag in porazov zaostaja s 5:10.

Nadal in Ferrer se bosta prav tako pomerila že čez nekaj dni, saj sta bila izžrebana v skupino A zaključnega turnirja v Londonu.

Masters 1000, Pariz, polfinale:

Novak Đoković (Srb/2) : Roger Federer (Švi/5) 4:6, 6:3, 6:2
Rafael Nadal (Špa/1) : David Ferrer (Špa/3) 3:6, 5:7

Ibrahimović izzval Đokovića:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.