Šport
19 ogledov

Nole pokazal nogometni talent

novak đoković
1/9
EPA
Prvi igralec sveta Novak Đoković se je udeležil dobrodelne nogometne tekme med zvezdniško ekipo Star Team Monaco in ekipo dirkačev formule 1. Z rezultatom 3:2 so se zmage veselili zvezdniki iz Monaka.

Novak Đoković je prosti čas pred začetkom drugega grand slama sezone na Roland Garrosu izkoristil za nastop na nogometni tekmi med domačimi zvezdniki in dirkači formule 1, med katerimi sta bila tudi Felipe Massa (Ferrari) in Fernando Alonso (Ferrari). ''Nocoj sem se zelo zabaval na zvezdniški tekmi na stadionu Louis II v Monaku,'' je na Facebooku zapisal Đoković. ''Dirkači formule 1 proti zvezdniški zasedbi (moja ekipa!). Zbirali smo sredstva za depriviligirane otroke,'' je dodal prvi igralec sveta.

Napad na ''karierni grand slam''

V nedeljo se v Parizu s turnirjem za OP Francije začenja veliki vrhunec peščene sezone. Đoković je na pripravljalnih turnirjih na mastersih v Madridu in Rimu utrpel dva nepričakovana poraza. V Madridu ga je v drugem kolu izločil Bolgar Grigor Dimitrov, v Rimu pa ga je v četrtfinalu premagal Čeh Tomaš Berdych.

Srbski šampion poleg Rafaela Nadala velja za glavnega favorita v Franciji, saj je v letošnji sezoni edini tenisač prve deseterice, ki je uspel premagati ''Kralja peska''. Đoković bo v Parizu naskakoval ''career grand slam'' (''karierni grand slam''), ki vključuje zmage na vseh štirih turnirjih velike četverice.

Številka ena svetovnega tenisa je slavil na OP Avstralije (2008, 2011, 2012, 2013), v Wimbledonu (2011) in na US Opnu (2011), v njegovi zbirki pa mu manjka samo še Roland Garros, kjer je v lani v finalu izgubil proti Nadalu. Đoković je letos že večkrat poudaril, da je zmaga na OP Francije glavna prioriteta letošnje sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.