Šport > Nogomet
37 ogledov

Nolito, Ben Arfa, Townsend v novih klubih

Manuel Agudo 'Nolito' EPA
Pregled današnjih nogometnih prestopov.

Poletni prestopni rok je v teku, danes pa je svoje klube zamenjalo kar nekaj znanih nogometašev, Neymar pa je podpisal novo pogodbo z Barcelono, pri novem sodelovanju pa naj bi šlo za "najvišjo pogodbo v zgodovini nogometa".

Drugi nakup Guardiole

Nov klub pa si je poiskal španski reprezentant Nolito. Dosedanji član Celte Viga je podpisal štiriletno pogodbo z Manchester Cityjem. To je drugi prestop v City, odkar je trener postal Pep Guardiola; pred tem je v angleški klub prestopil še nemški vezist Ilkay Gundogan.

Devetindvajsetletni Nolito, s pravim imenom Manuel Agudo Duran, in Guardiola sta že sodelovala v Barceloni leta 2011, preden se je nogometaš preselil v Benfico. V zadnjih treh sezonah je za Celto dosegel 39 golov na 103. tekmah. Za špansko reprezentanco je na EP v Franciji do izpada začel v prvi postavi na vseh štirih tekmah in dosegel zadetek.

"Pep Guardiola je eden najboljših nogometnih trenerjev na svetu. Veliko ve o tej igri in pod njegovim vodstvom bom gotovo napredoval kot igralec in mislim, da bo dobil najboljše, kar lahko ponudim. Dal bom vse od sebe, da pokažem igre, ki sem jih že doslej za različne klube, v katerih sem igral," je za spletno stran novega kluba dejal Nolito.

Premierligaš z dvema novima obrazoma

Aktivni so bili v zadnjih dneh še pri enem članu Premier League. Crystal Palace je za 13 milijonov funtov iz Newcastla pripeljal občasnega angleškega reprezentanta Androsa Townsenda, ki na EP v Franciji ni bil v kadru izbrane vrste, v London pa se bo iz Marseilla preselil tudi francoski vratar Steve Mandanda. Slednji je podpisal triletno, Tiwnsend pa petletno pogodbo.

Denarja pa ob podpisu pogodbe še ni zapravljal PSG. Francoski prvak je v svoje vrste zvabil Hatema Ben Arfo, ki mu je potekla pogodba z Nico pri kateri je nekdanji francoski reprezentant blestel v minuli sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.