Šport
41 ogledov

Nominiran za športnika meseca v ZDA

planica 2016 Saša Despot
Peter Prevc je z izjemnim zaključkom sezone poskrbel, da so njegove dosežke opazili tudi čez lužo.

Peter Prevc se je znašel med šesterico kandidatov za športnika meseca marca tudi v Združenih državah Amerike. Na seznam za svetovnega športnika minulih 30 dni ga je uvrstila USSA (United States Sports Academy).

"Peter Prevc je zabeležil zmago na prvi tekmi finala svetovnega pokala v Planici. Slavil je v poletih na domači skakalnici s skokoma 223 in 232,5 metra, s tem je osvojil 426,5 točke," so ob imenu Slovenca zapisali Američani.

Konkurenti slovenskega šampiona so kitajski skakalec v vodo Chen Aisen, 20-letni ameriški sprinter Trayvon Bromell, univerzitetni košarkar Buddy Hield, ki je Oklahomo popeljal na zaključni turnir ameriške študenske lige, golfist Lee McCoy in sloviti češki hokejski veteran  Jaromir Jagr. Sloviti Čeh je 7. marca dosegel svojo 1.851 točko v ligi NHL in se preko legendarnega Gordieja Howa povzpel na tretje mesto strelcev v zgodovini lige.

Če želite glasovati, kliknite tu.

V ženski konkurenci se za priznanje potegujejo beloruska teniška igralka Viktorija Azarenka, italijanska moderna peterobojka Claudia Cesarini, ameriška skakalka v višino Vashti Cunningham, ki je postala najmlajša dobitnica zlata na dvoranskih svetovnih prvenstvih, košarkarica Kelsey Mitchell in nemška gimnastičarka Sophie Scheder.

Komentarjev 3
  • Gigiiinjo 08:44 09.april 2016.

    a je res. zakaj kurca bi mogli skakt v luft ker v neki umetni državi nekaj podeljujejo. pa najsibo to za našega prevca ki se s takimi sploh ne obremenjuje

  • mp5 22:49 08.april 2016.

    blayo ti rajš glej Big brother, za ostalo se ne vznemirjaj.

  • blayo 19:59 08.april 2016.

    Zakaj bi pa glasoval? Zakaj bi mene kot Slovenca brigalo, koga za športnika meseca izberejo v Ameriki? A je v tem kakšen "greater good"?