Šport
39 ogledov

Niz Domžal končan, Vidmar ostal nepremagan

Domžale Olimpija PLTS Športni park Domžale Reševalni pas/Twitter
Maribor je na Bonifiki prišel do pomembne zmage (1:2) po norem razpletu za domače usodne 77. minute. Šaleško-savinjski derbi med Celjem in Rudarjem se je končal z remijem (1:1). Ekipi Domžal in Olimpije ostajata neporaženi, saj se je njun medsebojni obračun končal brez zmagovalca (0:0). Vratar ravbarjev Nejc Vidmar je v PLTS nepremagan že več kot 900 minut.

V domžalskem Športnem Parku sta se srečali ekipi, ki sta bili neporaženi na predhodnih devetih srečanjih Prve lige Telekom Slovenije (PLTS), domžalski vratar Nejc Vidmar na omenjenih tekmah sploh ni dobil gola. Niz ravbarjev se je začel v zadnjem kolu lanske sezone, zadnji poraz jim je teden dni pred tem prizadejala prav Olimpija, ki je takrat začela svoj niz neporaženosti.

Tudi po tokratnem obračunu sta obe moštvi nadaljevali serijo brez rezultatskega neuspeha, mrežo je znova ubranil tudi Vidmar, zato pa se je po remiju brez zadetkov končal zmagoviti niz Domžal. ravbarji imajo na vrhu lestvice sedaj sedem točk prednosti pred Olimpijo in Mariborom, ki imata "v dobrem" še medsebojno srečanje.

Domači trener Luka Elsner v soboto ni mogel računati na usluge poškodovanih Žana Majerja in Slobodana Vuka, gostujoči strateg Darko Karapetrović pa je iz enakega razloga ostal brez izkušenega napadalca Aleksandra Rodića. Pri Domžalah je v konici napada zaigral Joshua Parker, za njim se je postavil Sasha Aneff

Vratnica in zgrešen 'penal' Olimpije

Namesto Rodića je v prvi postavi začel Miran Burgić in prav napadalec iz Zagorja je bil najbolj nevaren za domača vrata v uvodnih minutah. Najprej je njegovo preigravanje na robu kazenskega prostora z roko zaustavil Kenan Horić, Nik Omladić pa je po sledečem prostem strelu nastreljal živi zid. Burgić je kmalu še enkrat poskusil z glavo, toda tokrat Vidmar ni bil ogrožen. Na drugi strani je dlani Aleksandra Šelige ogrel Aneff z dobrim strelom z razdalje, v 13. minuti pa so bili zmaji le centimetre oddaljeni od vodstva. Za strel z razdalje se je odločil Omladič, nizko odmerjen udarec je stresel levo vratnico Vidmarjevega gola.

V 21. minuti je Omladič po pobegu na levi poskusil še enkrat, tokrat je Vidmar izvrstno ubranil njegov strel v daljši kot. Dve minuti kasneje pa bi prekmurski sodnik Bojan Mertik kaj lahko pokazal na belo točko za goste. Po levi je v kazenski prostor pritekel Andraž Šporar, za desno ramo ga je potegnil Horić, Mertik pa je ljubljanskemu napadalcu pokazal rumeni karton za domnevno simuliranje. Če bi zapiskal prekršek, bi moral drugega (posledično izključujočega) pokazati Horiću. 

Domžale Olimpija PLTS | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Sledilo je obdobje brez izrazitih priložnosti, malce je padel tudi tempo igre, saj je zahtevno razmočeno igrišče nogometašem pobralo veliko moči. V 41. minuti pa so zmaji vendarle dobili enajstmetrovko. Najstrožjo kazen je zakrivil Uroš Korun, ki je neprevidno spotaknil Šporarja povsem ob robu igrišča. Streljal je Omladič, vendar je Vidmar njegov mlačen strel v svojo desno ubranil in v Prvi ligi TS ostal nepremagan tudi po več kot 850 minutah! Pred koncim prvega dela je z glavo za Olimpijo poskusil še Nemanja Mitrović, Vidmar pa se je še enkrat izkazal in na odmor sta ekipi odšli z začetnim izidom.

Mirnejši drugi polčas

Na začetku drugega polčasa so Domžalčani vzpostavili ravnotežje na zelenici, po desetih minutah pa tudi prevzeli pobudo. Vendar pa, z izjemo nekaterih predložkov, niso pretirano ogrozili Šelige. Tekmo so v drugem polčasu sekale tudi številne prekinitve, tako da v prvi polovici drugega dela nismo videli konkretnejšega poskusa na eni ali drugi strani.

Nejc Vidmar Domžale Maribor PLTS | Avtor: Saša Despot Saša Despot

V 73. minuti je za goste vendarle zapretil Kenan Bajrić, po sledečem kotu pa je z glavo dobro meril Antonio Delamea-Mlinar, toda Vidmar je bil spet odlično postavljen. V 81. minuti so zapretili tudi Elsnerjevi varovanci. Rudi Požeg Vancaš je v protinapadu našel Veljka Simića, slednji pa je iz ugodnega položaja streljal slabo in zgrešil vrata gostov. V 86. minuti je Benjamin Thomas Morel zrušil Bajrića za prosti strel Mihe Zajca z okrog 20 metrov, vendar je mladi ljubljanski vezist meril čez gol. Tako se je derbi devetega kola razpletel brez zmagovalca, z izidom so bili lahko bolj zadovoljni v domačem taboru, saj so pred zmaji ohranili sedem točk naskoka (ob tekmi več).

Nora 77. minuta za zmago Maribora na Bonifiki

Perica Ivetić Jasmin Handanović enajstmetrovka Luka Koper Maribor | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nogometaši Kopra se na svoji Bonifiki v tej sezoni nikakor ne znajdejo. Čeprav so Mariboru nudili več kot dostojen odpor, so še enkrat več igrišče zapustili sklonjenih glav. Na domačem terenu tako ostajajo še brez točke v sezoni, ob njih imajo podoben izkupiček še Radomljani. Na drugi strani so udeleženci Lige prvakov prekinili sušo na gostovanjih, do tega kroga namreč v gosteh - tako kot Radomlje in Krka - še niso osvojili točke. Tudi tokrat je kazalo podobno, a Koprčanom ni uspelo unovčiti ne enajstmetrovke ne številčne premoči. Izbranci Anteja Šimundže pa so ponujeno izkoristili in se veselili šeste zmage v prvenstvu.

Prvi polčas se je kar zasluženo končal z izenačenim izidom, saj sta bili moštvi bolj ali manj enakovredni, ne nazadnje so oboji po enkrat zatresli okvir vrat in dosegli po en zadetek. Agim Ibraimi je v 17. minuti prišel do strela malce z desne strani kazenskega prostora in zatresel bolj oddaljeno vratnico. Na drugi strani je tik pred koncem polčasa Matej Palčič po podaji iz kota s strelom z glavo zadel prečko. Avtor prvega zadetka na tekmi pa je bil Urban Žibert, ko je v 33. minuti iz bližine unovčil podajo Palčiča z desne strani kazenskega prostora. Maribor je izenačil v 45. minuti, potem ko je Amir Dervišević izvrstno izvedel prosti strel z več kot 25 metrov in zadel levi zgornji kot koprskih vrat.

Uvod drugega polčasa je bil manj razburljiv, pravih priložnosti gledalci niso videli. Šele v 74. minuti je moral spet posredovati Jasmin Handanović, potem ko je Miha Gregorič iz bližine poskusil z glavo. V 76. minuti pa so Koprčani dobili enajstmetrovko, hkrati pa je bil zaradi igranja z roko v kazenskem prostoru po drugem rumenem kartonu izključen Aleksander Rajčević. Za strel z bele točke se je odločil Perica Ivetić, toda mariborski vratar se je znova izkazal. Že v naslednjem napadu so Štajerci povedli z 2:1, po podaji Damjana Boharja z desne strani je z glavo zadel Marcos Tavares. V 90. minuti je s prostega strela poskusil Leo Štulac, vendar se je spet izkazal Handanović, tako da je ostalo pri zmagi gostov.

Benjamin Verbič Suuny Omoregie Celje Rudar Velenje PLTS | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Celjani prekinili črn niz proti sosedom

Nogometaši Celja so po mrku v prejšnji sezoni, ko proti lokalnemu tekmecu Rudarju na štirih tekmah niso iztržili niti točke, v tej sezoni bolje začeli medsebojne obračune. Čeprav so bili večino tekme boljši tekmec, pa jim tega ni uspelo oplemenititi še z zmago, ki bi bila celo prva proti knapom na Areni Petrol po marcu 2011. Celjani so se z novo točko obdržali v zgornji polovici lestvice, Rudar pa je s prvim neodločenim izidom v sezoni tik pod njo.

Celjani so dobili prvi polčas z 1:0. Glede na prikazano so na odmor zasluženo odšli s prednostjo, predvsem v prve pol ure so bili nevarnejši tekmec, saj so si priigrali kar nekaj lepih priložnosti, med drugimi Valon Ahmedi v 11. minuti, ko je lepo preigraval pred vrati, prišel do strela, a zgrešil žogo, in Benjamin Verbič v 29. minuti. Do vodstva so prišli domači v 32. minuti po lepi akciji. Najprej je Ahmedi z desne strani poslal žogo v sredino, Verbič jo je poslal v bližino gola spet na desno stran, kamor je pritekel Sunny Omoregie in jo zabil v mrežo. Velenjčani so dvakrat poskusili v deveti minuti prek Ivana Firerja, a neuspešno, nenatančen pa je bil tudi Dalibor Radujko v 31. minuti.

V drugem polčasu je bilo malo manj akcije, prave priložnosti redkejše. Obe ekipi sta sicer kar velikokrat prišli do zaključnih strelov, ki pa niso bili najboljši. Enega nevarnejših je v 79. minuti sprožil Verbič, a je bil z roba kazenskega prostora malce premalo natančen. Zato pa je bil minuto zatem na drugi strani natančnejši Dragan Jelić, ki se je po podaji Firerja znašel iz oči v oči z Maticem Kotnikom in ga ukanil z nizkim ter natančnim strelom z dobrih desetih metrov. Celjani bi lahko znova povedli v 83. minuti, toda Sunny je iz bližine žogo poslal mimo gola. Malce pozneje je po kotu do strela z glavo prišel še velenjski branilec Elvedin Džinić, toda žogo poslal malo čez gol.

Prva liga TS, 9. kolo:

Luka Koper : Maribor 1:2 (1:1)
Žibert 33.; Dervišević 45., Tavares 77.
RK: Rajčević (Maribor) 76.
Handanović (Maribor) je v 77. minuti ubranil enajstmetrovko Ivetiću.

Celje : Rudar Velenje 1:1 (1:0)
Omoregie 32.; Jelić 81.

Domžale : Olimpija Ljubljana 0:0 (0:0)
Vidmar (Domžale) je v 41. minuti ubranil enajstmetrovko Omladiču.

Nedelja ob 16.00:
Zavrč - Gorica
Krka - Kalcer Radomlje

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.