Slovenija
123 ogledov

Še ena lestvica, kjer smo zgrmeli navzdol

Srečna družina Profimedias
Na lestvici prvih desetih najbolj srečnih držav je največ skandinavskih držav. Slovenija se je še leta 2013 uvrstila na 43., letos pa smo se spustili na 63. mesto.

Slovenija se je na najnovejši svetovni lestvici sreče (World Happiness Report 2017) uvrstila na 62. mesto. Prva se je na lestvico uvrstila Norveška, ki je od lani pridobila tri mesta in s prvega mesta izrinila Dansko. 

1. Norveška

2. Danska

3. Islandija

4. Švica

5. Finska

6. Nizozemska

7. Kanada

8. Nova Zelandija

9. Avstralija

10. Švedska

Skandinavske države že vsa leta zasedajo vodilna mesta na lestvici. Norveški na lestvici sledita Danska in Islandija, četrta je Švica, mesta od šest do deset pa zasedajo še Finska, Nizozemska, Kanada, Nova Zelandija, Avstralija in Švedska. Na repu lestvice so Ruanda, Burundi, Tanzanija in Srednjeafriška republika.

Lestvica najbolj srečnih | Avtor: World Happiness Report World Happiness Report

Med dejavniki sreče lestvica med drugim upošteva BDP na prebivalca, socialno varnost, pričakovano dobo zdravega živeljenja in svobodo pri izbiri življenjskih odločitev.

Slovenija, ki se je letos uvrstila na 63. mesto na lestvici vse bolj pada. Medtem ko smo bili še leta 2013 na 43. mestu, smo v letu 2015 nazadovali na 55. in letos pristali na 63. mestu. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.