Šport > Nogomet
72 ogledov

Norwich dobil bitko za 150 milijonov

John Ruddy EPA
V finalu play-offa angleškega Championshipa si je Norwich City na račun Middlesbrough (2:0) izboril zadnje preostalo mesto v Premier league.

Nogometaši Norwicha so si z dvema goloma v prvih 15 minutah tekme na Wembleyju priigrali vstopnico v naslednjo sezono elitnega angleškega tekmovanja. Kanarčke, ki se po enoletni odsotnosti vračajo v Premier League, je v 12. minuti v vodstvo popeljal Cameron Jerome. Napadalec je preigral obrambo Middlesbrougha in poslal žogo za hrbet Dimija Konstantopolousa.

Norwich je tri minute kasneje svojo prednost podvojil. Natham Redmon je ukrotil podajo Stevena Whittakerja in z nizkim strelom zabil za 2:0. Priložnosti so bile v nadaljevanju prvega polčasa redke na obeh straneh, varovanci nekdanjega branilca madridskega Reala Aitorja Karanke pa so se na odmor odpravili brez enega samega strela v okvir vrat Johna Ruddyja.

Middlesbrough je v drugem počasu zaigral bolje, vendar se je Norwich uspešno branil in nasprotnika držal na varni razdalji. Po dobri uri igre je ''Boro'' vendar prišel do strela, poskus Patricka Baforda pa je zaustavil Ruddy. Jelle Vossen je želel s simuliranjem v kazenskem prostoru priigrati najstrožjo kazen, vendar ga je sodnik nagradil le z rumenim kartonom. Middlesbrough je prevladoval, a rezultata ni uspel znižati.

V zadnjih desetih minutah več kot 150 milijonov evrov vrednega obračuna - gre za približno vsoto denarja, ki je vezana na uvrstitev v Premier League - je blizu zadetka prišel Daniel Ayala, čigar strel je z golove črte odbil Lewis Grabban. To je bila zadnja priložnost Middlesbrougha na tekmi in ostalo je pri 2:0 v korist Norwicha.

Kanarčki, ki jih vodi 33-letni Škot Alex Neil, so se v elitno ligo prebili ob Watfordu in Bournemouthu, medtem ko so Queens Park Rangers, Burnley in Hull City izpadli v ligo Championship.

Komentarjev 1