Svet
235 ogledov

Nosečnice bodo morale pokazati potne liste

nosečnica nosečnost Shutterstock
V Veliki Britaniji resno razmišljajo, da bi morale ženske pred porodom upravičenost do storitev v bolnišnicah dokazovati s potnim listom.

Zaradi vse večjega števila porodov tujih državljank, predvsem tistih iz Afrike, v britanskih državnih bolnišnicah, notranje ministrstvo pripravlja pilotni projekt, ki bi uredil težavo. Vse ženske, ki bi želele roditi v državnih bolnišnicah, bi morale predložiti dokument s sliko ali dokaz, da imajo dovoljenje za bivanje v Veliki Britaniji. 

V kolikor pacientke ne bi imele ustreznih dokumentov, bi nosile vse stroške zdravljenja, razen v nujnih primerih. Težave z nosečniškim turizmom v zadnjem času naraščajo.  Univerzitetna bolnišnica St George’s opozarja, da so postali žrtve "organizirane nelegalne dejavnosti", s katero storilci služijo denar, ko ženske iz Nigerije pošiljajo rojevati v njihovih ustanovah. Iz tega naslova naj bi imeli za pet milijonov evrov izgube.

Skladno s predlogom naj bi vsem pacientom, ki prihajajo z območij izven Evrope, zaračunali stroške zdravljenja, razen v primeru, ko živijo v Veliki Britaniji tako dolgo, da so upravičeni do zdravljenja. 

dezurni@zurnal24.si

 Dan za varen avto

Komentarjev 1
  • malonaokoli 09:46 13.oktober 2016.

    ja pa saj hočete otroke iz tujine, ker domačih ni dovolj da gospodarstvo napreduje...starostniki naj plačajo račun.