Slovenija
29 ogledov

Nosilec liste DL bo Pličanič

Slovenija 12.01.2013 Gregor Virant, Senko Plicanic, svet DL je razpravljal o pol Saša Despot
DL je predstavila listo kandidatov pred volitvami v Evropski parlament.

Po besedah predsednika stranke Gregorja Viranta je njihova lista edina prava liberalna ponudba na letošnjih evropskih volitvah.

Prvi na listi je minister za pravosodje in programski tajnik DL Senko Pličanič, ki je na predstavitvi izpostavil, da Slovenija po dolgotrajni gospodarski krizi potrebuje nov zagon. Po njegovih besedah si mora povrniti izgubljeno samozavest, svoje mesto v EU pa si mora izboriti drugače kot doslej.

Na drugem mestu je poslanka DL Polonca Komar, ki meni, da je Evropa priložnost in ne težava, pomembno pa je, kako se bo Slovenija v njej umestila.

Poslanec DL Marko Pavlišič, ki je na listi tretji, je povedal, da bo v primeru izvolitve tudi v Bruslju odpiral "tabuteme, o katerih je treba voditi široko razpravo". Izpostavil je vprašanje statusa konoplje in evtanazije.

Na listi sledijo še: Virantova svetovalka Vesna Alaber, poklicni gasilec Milan Dubravac, prostovoljka in aktivistka Emina Hadžić, samostojna podjetnica Monika Bračika in študent prava Miha Istenič.

Odšli s Potočnikom

DL je bila sicer v igri za skupno listo slovenskih pripadnic evropskih liberalcev, a se o možnosti skupnega nastopa v teh dneh usklajujejo le še v PS, Zares in LDS. Po Pličaničevih besedah so o skupni listi razmišljali, ko je bil v igri za nosilca evropski komisar Janez Potočnik. Ko je postalo jasno, da ne bo kandidiral, pa so se v DL odločili za samostojen nastop. "Menimo, da smo glede na trenutno ponudbo edina stranka, ki zastopa liberalne vrednote in smo ob vstopanju v kampanjo kot samostojna stranka popolnoma samozavestni," je še dodal Pličanič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.