Šport > Nogomet
10 ogledov

Notranji minister napovedal ukrepe: 'calcio' na razpotju

(Fiorentina - Napoli) EPA
Italijanski notranji minister Angelino Alfano je napovedal, da bodo nogomet v Serie A iztrgali iz rok nasilnežev, ki iz sezone v sezono sramotijo Apeninski polotok pred očmi Evrope in sveta.

"Naš cilj je povrniti nogomet. Stadione bomo vrnili družinam z otroki in jih prestavili stran od nasilnežev," je za televizijo Canale 5 dejal Angelino Alfano. Italijanski nogomet je namesto praznika v Rimu pred dnevi znova videl pravo sramoto, ko je ob finalu pokala med Fiorentino in Napolijem prišlo do streljanja, v katerem je bil ranjen navijač sinjemodrih.

"Klubi morajo prispevati svoj delež. Nepojmljivo je, da jim varnost ostaja nekaj tujega," je še dodal Alfano. Na rimskih ulicah so bili ranjeni kar trije navijači Napolija, ki jih je napadla skupina navijačev rimskega prvoligaša AS Rome. Navijači na stadionu so, ko so izvedeli za dogodke, začeli metati pirotehnična sredstva in začetek tekme prestavili za 45 minut.

Športni dogodek ne more postati vojni spopad

Policija je že aretirala 48-letnega Danieleja De Santisa, ki mu bodo sodili za poskus umora. V priporu so tudi navijači sinjemodrih, med njimi ustreljeni Ciro Esposito, ki je v kritičnem stanju. 

"Ni mogoče, da športni dogodek postane skorajda vojni spopad," je še dodal Alfano. "Skupaj s (premierjem Matteom, op. a.) Renzijem sva se odločila, da posredujemo ob koncu sezone, ko bomo odločili o novih ukrepih, ki bodo stopili v veljavo v novi sezoni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.