Slovenija
17 ogledov

Nov direktor, stara praksa – slaba

Na skladu le čičajo in čakajo, da bodo čudežno napolnili prazna stanovanja.

kolumnisti 17.04.08 Nina Ostrbenk, novinarka Zurnal 24; foto:Sasa Despot | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Že pred dvema mesecema smo pisali o tem, da je republiški stanovanjski sklad vložil milijone evrov v prazna stanovanja, saj jih več kot dve tretjini, ki jih ima v lasti oziroma jih je kupil, nihče ni želel najeti. V tem vmesnem času in po štirih krogih oddajanja v najem na skladu niso naredili nič, da bi jih oddali več. Niso in ne bodo znižali najemnin, niso se odločili za sofinanciranje opreme stanovanja, niso se odrekli šestmesečni varščini ... Zgolj čakajo, ali bodo imeli v naslednjem krogu kaj več sreče. No, res je, da bodo zdaj “proučili možnosti pospešitve oddaje v najem”, vendar bi to morali imeti na mizi že, ko so se projekta lotili.

Na roko jim gre, da se zaradi krize manj ljudi odloči za nakup nepremičnine in raje izberejo najem, pravi nepremičninski agent. A tudi to jim ne pomaga, ker so najemnine, ki so jih določili, visoke, lokacije ne najboljše, v nekaterih stanovanjih, ki so jih kupili, so stroški ogromni, najemniki pa nimajo na zalogi deset tisoč evrov, da bi stanovanje opremili. Vse to kaže na zgrešen projekt.

Vse po starem. To v zgodovini sklada še zdaleč ni osamljen primer. Neverjetno je le to, da se direktor Žiga Andoljšek ni ničesar naučil iz napak predhodnika Primoža Pirca, ki je “zafural” projekt hiš v Pivki, ki jih nihče noče. Zdaj je še sam kupil več deset stanovanj, ki jih nihče noče. In tako se zapravljanje državnih milijonov nadaljuje brez kakršnihkoli posledic; če bo že kdo letel, pa bo le zato, ker ni prave politične barve.

Komentar se nanaša na članek Stanovanja prazna, rešitev ni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.