Zdravje > Prehrana
80 ogledov

Nov hit: hujšanje z liziko

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Po eni izmed britansih raziskav naj bi bile ženske na dieti povprečno 31 let svojega življenja. Do svojega 45 leta so številne poizkusile več kot 61 različnih diet.

Zadnji dietni hit, ki se ga poslužujejo tudi zvezdnice, so tako imenovane lizike za hujšanje. Trikrat na dan jih ližejo že Paris Hilton, Madonna in Britney Spears.

Tri "čudežne" sestavine

Nov hit predstvaljajo lizike, ki dajejo občutek sitosti in zmanjšajo apetit. Poleg tega imamo z lizikami ves čas polna usta. Lizike vsebujejo rastlinski izvleček Hoodie, rastline, ki jo afriški lovci že stoletja uporabljajo med dolgotrajnim lovom. S pomočjo te rastline zmorejo izjemne napore, čeprav jim primanjkuje hrane, vode in počitka. Znanstveniki so v številnih raziskavah že dokazali, da rastlina vsebuje steroidni glikozid p57, ki je zaviralec apetita in daje občutek sitosti.

Lizike vsebujejo tudi Citrimax, ki ga pridobivajo iz rastline Garcinia camboya. Ta izvleček zmanjša apetit, hkrati preprečuje, da bi se odvečne kalorije pretvorile v maščobo. Če zaužijemo preveč kalorij, se njihov presežek pretvori v acetil-koencim A, ta pa potem v maščobe. Citimax to prepreči. Zasede namreč encim, ki predela acetil koencim A v maščobo. Lizike vsebujejo še guarano, ki vsebuje cenjen guaranin, ki deluje kot kofein. Deluje kot diuretik, daje nam energijo, razširja dihalne poti in tako dalje.

Na dieti 31 let

Pri dieti z lizikami moramo polizati tri lizike na dan in to pred vsakim glavnim obrokom. Številni strokovnjaki so skeptični glede učinkovitosti te diete in številnih drugih modnih muh, ki naj bi pomagale k lepši postavi. Kljub temu se jih tako zvezdnice kot navadne smrtnice zelo pogosto poslužujejo. Po eni izmed britansih raziskav naj bi bile ženske na dieti povprečno kar 31 let svojega življenja. Do svojega 45 leta pa so številne poizkusile več kot 61 različnih diet.

Več o zdravih načinih hujšanja preberite v rubrikah zdravja, na straneh gibanja in prehrane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.