Svet
166 ogledov

Nov Ikein center v naši bližini

Ikea EPA
Medtem ko se v Sloveniji gradnja Ikeinega centra še ni začela, se Ikea na Hrvaškem širi. Kmalu bodo odprli dostavna centra v Reki in Splitu.

Julija letos bo IKEA odprla poslovalnico v Reki, avgusta v Splitu. Gre za dostavne centre, kjer bodo lahko kupci prevzeli proizvode, ki so jih pred tem naročili v Ikeini spletni trgovini. V naslednjih treh letih naj bi Ikea na Hrvaškem odprla tri dostavne centre.

Širjenje dostavnih centrov

"Naš cilj je, da bi bila Ikea na voljo in dostopna večini kupcev v Hrvaški," so za hrvaške medije povedali pri švedskem trgovcu pohištva. "Z odprtjem centrov za dostavo v Splitu in na Reki smo korak bliže temu cilju. A to še ni zaključek, trenutno razmišljamo še o drugih lokacijah, kjer bi lahko odprili dostavne centre."

Ikea Zagreb | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Ikeini dostavni centri bodo veliki 600 do 1000 kvadratnih metrov in bodo omogočili prevzem artiklov na dostopnejših lokacijah. 

Pri hrvaškem Poslovnem dnevniku pišejo, da namerava Ikea odpreti v kratkem še nekaj dostavnih centrov v regiji, v naslednjih treh letih naj bi na Hrvaškem odprli tri Ikeine dostavne centre. 

V Ljubljani okoljevarstveno dovoljenje

Ikea naj bi sicer kmalu začela graditi svoj center tudi v Sloveniji, v ljubljanskem BTC. Po poročanju Dnevnika je okoljevarstveno dovoljenje dobila v pričetku maja, kar pomeni, da bi se gradnja, če na soglasje ne bo pritožb, kmalu začela. 

ikea | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Ikeina trgovina v BTC se bo raztezala na približno 30 tisoč kvadratnih metrih in bo zaposlovala okoli 300 ljudi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Dav Lob 21:03 30.maj 2017.

    to šrot robo od ike naj kar imajo.

  • jozicamurn 19:35 30.maj 2017.

    Tako ja, rabimo konkurenco tudi pri nas. Prodajajo nam slabo pohištvo, ki ne zdrži niti enega leta in pa zelo nekakovostne ter nezanimive zadeve. Konkurenca je vedno dobrodošla, da se vsi skupaj malo spametujejo in zbrihtajo ter pričnejo ponujati boljše ...prikaži več zadeve (ali več različnih zadev) za bolj pravičen denar. Cena/kvaliteta/storitve/dobavljivost! Razne lesnine in podobni karteli mislijo, da lahko nadzorujejo in upravljajo s trgom na škodo kupcev oz. s prodajo nizkorazrednega sranja po domače. Tako bomo imeli vsaj več izbire in ne bo nam treba čakati tudi do 6 mesecev za nekakšno stvar, če jo lahko dobimo takoj iz skladišča drugje. Živela konkurenca!

  • KOJAK 10:56 30.maj 2017.

    Te ne poznam, zato mi je vseeno za tvoje mnenje.