Svet
16 ogledov

Nov incident med Rusijo in Turčijo

Ruska vojna ladja Reševalni pas/Twitter
Drama v Egejskem morju. Rusi so proti turškemu plovilu celo izstrelili nekaj strelov.

Turško plovilo je plulo proti našemu. Če ne bi izstrelili nekaj nabojev, bi se zaletelo v nas. Zahtevamo pojasnilo,” objavlja rusko obrambno ministrstvo. Kot poroča agencija Reuters je bilo turško plovilo ob izstreljenih strelih od ruske ladje oddaljeno le 500 metrov.

Ruski vojni ladji Smetlivy se je približno 22 kilometrov od grškega otoka Limnos približevala turška ribiška ladjica; ta je po izstreljenih opozorilnih strelih vendarle spremenila svojo smer.

Namestnik ruskega obrambnega ministra Anatolij Antonov je že pozval turškega vojaškega atašeja, naj mu poda pojasnilo, kaj se je zgodilo. Po poročanju agencije Interfax namreč z ribiške ladje Rusi niso dobili nobenega pojasnila, ladja je po opozorilnih strelih le spremenila svojo smer.

Več sledi … 

Komentarjev 1
  • Merkava4 19:30 14.december 2015.

    Madona kaj te polpismeni senzacionalisti! Rusi so izstrelili opozorilne strele (pred, ob, ali preko) NISO PA STRELJALI NA LADJO..če ne bi bi bila ta že davno na dnu morja - in zakaj so imeli Turki izklopljen radio - ker so ...prikaži več lovili v grških ter. vodah...