Šport
0 ogledov

Nov poraz Kraljev brez Kopitarja

pittsburgh penguins Reuters
Los Angeles Kings so ponoči gostovali v Pittsburghu, kjer so se domačini veselili zmage kar s 3:0. Ključni igralec na ledu je bil Chris Kuitz, ki je dosegel prvi in tretji gol ter podal pri golu Krisa Letanga.

Slovenski hokejist Anže Kopitar tudi tokrat ni pomagal soigralcem iz Kalifornije. Po nedeljski poškodbi gre Hrušičanu sicer na bolje, zadnja dva dneva je v Pittsburghu že drsal in treniral, a za nastop še ni 100-odstotno nared.

Tokrat je na tekmi blestel tudi vratar Pittsburgha Marc-Andre Fleury, ki je zbal kar 36 obramb, 16 v zadnji tretjini, ko je Los Angeles stavil vse na napad in skušal obrniti izid. Za vratarja Pittsburgha je bil to že 30. shutout v karieri. "Srečali smo se z odlično ekipo. Čeprav Los Angelesu manjka nekaj ključnih napadalcev, so še vedno prvaki. Za nas je bil to velik izziv in odigrali smo zelo dobro tekmo," je po obračunu povedal Fleury.

Natančen le Sharp

Manj zadovoljni so bili z igro v taboru Los Angelesa. "Fleury je ubranil tisto, kar je moral. Mislim, da ni bilo prav veliko nevarnih strelov. Mi smo si prave priložnosti priigrali šele v končnici, ko smo imeli na ledu igralca več in res nevarno stisnili obroč okrog njihovega gola, a bili premalo odločni," je tekmo videl napadalec kraljev Dustin Brown.

Med junaki večera pa je tudi Slovak Marian Hossa, ki se je s Chicagom veselil zmage v Ottawi po izvajanju kazenskih strelov s 5:4. Z golom in podajo je postal 80. igralec v zgodovini lige NHL, ki je presegel mejo 1000 strelskih točk. Samo tekmo je odločil Patrick Sharp, ki je bil edini med šestimi izvajalci kazenskih strelov, ki je ugnal nasprotnega vratarja.

Kanadski derbi Vancouvru

Ne le Ottawi, cel večer je bil poln tesnih izidov. Bostonu je zmago v Buffalu zagotovil Brad Marchand, ki je v tretji tretjini zadel za izenačenje, v drugi minuti podaljška pa za zmago s 3:2. Kanadski derbi med Vancouvrom in Montrealom je v podaljšku odločil Daniel Sedin, s 3:2 je slavil Vancouver.

Tri tekme so se končale po kazenskih strelih. Ob obračunu v Ottawi še tekmi New Jersey Devils - Winnipeg Jets (2:1) in Minnesota Wild - San Jose Sharks (4:3). V Minneapolisu je San Jose vodil z 2:0 in v zadnjem delu tudi s 3:1, a je z dvema goloma za podaljšek in kazenske strele poskrbel Kyle Brodziak. V New Jerseyju je Michael Ryder dobre štiri minute pred koncem zadel za izenačenje, ki so ga gostitelji s kazenskimi streli spremenili v zmago.

Liga NHL:

Pittsburgh Penguins : Los Angeles Kings 3:0
Buffalo Sabres : Boston Bruins 2:3*
New Jersey Devils : Winnipeg Jets 2:1**
Ottawa Senators : Chicago Blackhawks 4:5**
Tampa Bay Lightning : Philadelphia Flyers 4:3
Florida Panthers : Arizona Coyotes 2:1
Minnesota Wild : San Jose Sharks 4:3**
St. Louis Blues : Anaheim Ducks 2:0
Colorado Avalanche : New York Islanders 5:0
Vancouver Canucks : Montreal Canadiens 3:2*

* - po podaljšku
**
- po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.