Šport > Košarka
21 ogledov

Nov poraz Krke

Sandi Čebular FMP
Košarkarji novomeške Krke so v 16. krogu lige Aba v gosteh izgubili proti beograjskemu FMP s 60:78 (15:20, 29:39, 44:53).

Košarkarji FMP so še drugič v sezoni premagali Novomeščane in imajo po novem enako število točk kot današnji tekmeci, ki ostajajo pri petih zmagah. Domačini so zaostajali le v uvodu prve četrtine, zatem pa bili ves čas v prednosti. Odločilno razliko so naredili v zadnji četrtini.

Novomeščani so tekmo začeli obetavno, z vodstvom 6:0, toda zatem je šlo vse bolj ali manj na stran gostiteljev. Do konca polčasa niso več izgubili prednosti, a so Dolenjci kljub nenatančnemu metu iz igre (28-odstoten, na koncu 33-odstoten) vendarle ostajali na razdalji, ki jim je ponujala upanje na preobrat.

Do tega v tretji četrtini ni prišlo, prav tako ne v zadnji, ko so domači ves čas bežali za približno deset točk. Ko je v 34. minuti zadel Bolden, je prednost gostiteljev znašala že 13 točk (61:48), do konca pa je le še narasla na 18 točk. Takšna je bila tudi največja razlika. Pri domačih je bil z 18 točkami najuspešnejši Dragan Apić, pri gostih je Sandi Čebular dosegel štiri manj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.