Šport
15 ogledov

Nov poraz za dno lestvice

hokej Olimpija Saša Despot
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 8. kroga 2. dela lige Ebel izgubili z Innsbruckom z 1:3 (0:0, 1:2, 0:1).

Današnja tekma ni več odločala o ničemer. Obe najslabši ekipi lige sta že izgubili vsako, tudi najmanjšo teoretično možnost za končnico, tako da je šlo v dvoboju začelja le za prestiž. Ljubljančani so tekmo začeli dobro in povedli, nazadnje pa izgubili in se utrdili na repu lestvice.

Prav Innsbruck v gosteh pred tremi tedni je doslej edina zmaga zasedbe iz Tivolija v tem delu tekmovanja, po izenačeni igri v prvi tretjini, v kateri pa so domači zapravili priložnost za zadetek z dvema igralcema več (minuto in pol so imeli razmerje 5-3), so zmaji povedli v 26. minuti.

Aleš Mušič je takrat izkoristil podajo Toma Zanoškega in peščica najbolj zvestih privržencev ekipe izpod Rožnika, ki še vztraja na tekmah, je lahko zaploskala domači ekipi. A to je bil edini aplavz ta večer, saj je bilo nadaljevanje slabše. Najprej je Innsbruck tekmecem pokazal, kako bi morali igrati "power-play" in izenačil po le 14 sekundah ljubljanske kazni, potem pa je sledil preobrat, ko je plošček po gneči pred vrati Miike Wiikmana končal v mreži.

V zadnjem delu so se domači trudili, da bi ujeli priključek in morda izsilili podaljšek. Gol je padel v 59. minut, vendar v vrata domačih, potem ko so Tirolci dolgo pletli kombinacije pred vrati tekmecev. Domači so nato poskusili še brez vratarja in imeli ob izključitvi gostov pol minute dva hokejista več v polju, izid pa je ostal nespremenjen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.