Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

84-letni Kranjčan v nasprotno smer

Romun je zgrešil pravilno smer vožnje. (Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Na gorenjski avtocesti sta dva voznika vozila v napačno smer. Enega so izsledili.

Okoli 15. ure je 84-letni Kranjčan na avtocesto v nasprotno smer zapeljal v Naklem. Nekaj minut po prvem klicu so ga policisti ustavili na avtocesti pri Brezjah, ko je po prehitevalnem pasu vozil v nasprotno smer. Policisti so v nekaj minutah prejeli 48 klicev drugih voznikov in udeležencev. 

O ravnanju 84-letnega Kranjčana bodo z obdolžilnim predlogom obvestili pristojno okrajno sodišče. Kazen za tovrstni prekršek je globa najmanj 1200 evrov in 18 kazenskih točk. Policisti so kršitelju odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. 

Zjutraj, nekje med 8.30 in 9. uro, je na avtocestnem odseku iz Lip proti Karavankam v nasprotno smer vozil voznik z modrim osebnim avtomobilom. Na nevarnost so policiste obvestili vozniki. Policija kljub takojšnji akciji, voznika ni odkrila, saj je avtocesto že zapustil. O vozniku policisti še zbirajo obvestila. 

Prijavite na 113!

Voznike, ki vozijo v nasprotno smer, prijavite na številko 113. Policija opozarja, da mora voznik, ki je obveščen, da mu po avtocesti iz nasprotne smeri prihaja vozilo, takoj zmanjšati hitrost, po potrebi vključiti smernike in voziti zelo previdno. Vozi naj po desnem prometnem pasu in naj ne prehiteva.

Voznik, ki pelje v nasprotno smer in to ugotovi, naj takoj ustavi vozilo, po možnosti izven vozišča in tako, da ne ogroža drugih udeležencev v prometu. Nato naj obvesti policijo, ki bo ustrezno zavarovala kraj. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.