Slovenija
36 ogledov

Nov razpis, nova revizija

Poljanska obvoznica Iztok Golob
Še pred odpiranjem ponudb nova zahteva za revizijo pri Škofjeloški obvoznici. Na čakanju 25 milijonov evrov evropskega denarja.

Danes so na Direkciji RS za ceste (DRSC) odprli ponudbe za gradnjo obvoznice, a je Gradbeno podjetje Tržič že v petek vložilo zahtevo za revizijo, saj so prepričani, da je sporna razpisna dokumentacija. 

"Ne glede na ta zahtevek bo naročnik s postopkom oddaje javnega naročila nadaljeval v okviru določil Zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja," so sporočili z DRSC. 

To lahko pomeni, da bodo izbrali najugodnejšega ponudnika, pogodbe z izbranim pa po zakonu ne bi smeli podpisati, razen če bi bila izvedba javnega naročila nujna tudi v obdobju, ko poteka revizija. V tem primeru bi lahko pogodbo sklenili le za čas do dokončne oddaje naročila skladno z zakonom, lahko pa dovoljenje za sklenitev pogodbe da tudi Državna revizijska komisija. 

Najceneje bi zgradili Bosanci

Najcenejšo ponudbo za drugo in tretjo fazo gradnje je oddal bosanski Integral Inženjering v partnerstvu s podjetjem Gorenjc (dobrih 24 milijonov evrov), dobrega pol milijona evrov dražja je bila Gorenjska gradbena družba v partnerstvu z OHL ŽS in Iskra sistemi, najdražji pa je bil Strabag, ki bi dela opravil za 29,4 milijona evrov. Dve ponudbi, ena s Hrvaške in ena iz Bosne, sta bili vredni okrog 26 milijonov evrov.

Državna revizijska komisija je razveljavila prvi razpis za dokončanje škofjeloške obvoznice. Da bi prejeli evropska sredstva, je treba dela dokončati do konca leta 2015, zato se zelo mudi. Skupna vrednost naložbe je ocenjena na 43 milijonov evrov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.