Šport
37 ogledov

Nov rekord Marqueza

Marc Marquez EPA
Španec Marc Marquez (Honda) je bil prvi v kvalifikacijah kategorije MotoGP in bo dirko za veliko nagrado Malezije v motociklizmu začel s prvega startnega mesta.

Novemu svetovnemu prvaku je uspelo že trinajastič v sezoni osvojiti pole position. S tem je Marc Marquez izboljšal rekord Avstralcev Micka Doohana (1997) in Caseyja Stonerja (2011), ki sta imela po dvanajst prvih startnih mest v eni sezoni.

Pred dirko za svetovno prvenstvo v Sepangu je bil v kvalifikacijah drugi Španec Dani Pedrosa (Honda), ki je zaostal 0,182 sekunde, tretji pa njegov rojak Jorge Lorenzo (Yamaha). Enaindvajsetletni Marquez prepričljivo vodi v prvenstvu (312 točk) in je že ubranil naslov, drugi je Italijan Valentino Rossi (Yamaha, 255), šesti v kvalifikacijah, na tretjem mestu pa je Lorenzo (247).

Španec Esteve Rabat (Kalex) je bil najhitrejši v kategoriji Moto2, drugi pa Finec Mika Kallio (Kalex); tak je tudi vrstni red na prvih dveh mestih v točkovanju za SP. V kategoriji Moto3 je bil najhitrejši Avstralec Jack Miller (Red Bull KTM), zmagovalec na prejšnji diski za VN Avstralije in drugouvrščeni v prvenstvu. Vodilni Španec Alex Marquez (Honda) je bil peti in bo dirko začel iz druge vrste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.