Magazin > Lepota & telo
35 ogledov

Nov škandal v italijanski modni industriji

Valentino Reuters
Italijanska davčna policija ima zadnje čase veliko dela v modni industriji. Tokrat so pri utaji davkov zasačili priznano znamko Valentino.

Nekdanji direktor znamke Valentino, Matteo Marzotto, se trenutno sooča z obtožbami utaje davkov, poročajo italijanski mediji. Skupaj s sestro in še nekaterimi zaposlenimi naj bi utajil za kar 71 milijonov evrov davkov, vse skupaj pa izhaja še iz maja 2007, ko je podjetje svoj delež prodalo skladu Permira za milijardo ameriških dolarjev. Italijanska davčna policija je ugotovila, da je znamka pri prodaji izvajala sumljive transakcije preko tujega podjetja ICG s sedežem v Luksembrugu, ki je bilo ustanovljeno zgolj za prodajo tega deleža in z namenom, da se izognejo plačilu visokih italijanskih davkov.

Šli bodo na sodišče

Italijanski dacarji so pod drobnogled poleg družine Marzotto vzeli tudi administratorja in predsednika podjetja ICG Massima Caputija. Osem partnerjev tega podjetja je že sporočilo, da se želijo pogoditi, Marzotto pa je sporočil, da bodo šli na sodišče.

Vest o Valentinovi utaji davkov prihaja le nekaj tednov po tem, ko se je izvedelo, da sta jih utajila tudi oblikovalca Domenico Dolce in Stefano Gabbana. Sodišče v Milanu ju je konec junija obsodilo na leto in osem mesecev zapora zaradi utaje davkov v višini milijarde evrov. Plačati bosta morala tudi po 500 tisoč evrov globe. Odvetniki slavnega dvojca so že napovedali pritožbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.