Slovenija
71 ogledov

Nov spopad med Janšo in Mladino

Janez Janša in njegova soproga Urška Bačovnik Janša Mladina
Janša na Twitterju: Repovž nadaljuje z zlorabo otrok, morda mu bo mafija plačala še dodatnih 200 tisoč evrov. Repovž: Twitter dobro pokaže Janšev bes in to, kako on udari v 140 znakih.

"Repovž na Mladini nadaljuje z zlorabo otrok. Mogoče mu bo mafija za to plačala še dodatnih 200.000 €. Kultura iz Baričevićeve garaže." Tako se glasi današnji zapis predsednika stranke SDS Janeza Janše na Twitterju.

Te besede se nanašajo na fotografijo, objavljeno v zadnji številki Mladine. Pod satirično rubriko Mladinamit je uredništvo objavilo fotografijo noseče Urške Bačovnik Janša iz cerkve. Ob njej stoji Janša. Fotografijo so pospremili z zapisom, kjer se sprašujejo, "ali gre pri objavi leve fotografije za nedopustno zlorabo otrok v politične namene". V nadaljevanju se satirično sklicujejo na mnenje dveh "strokovnjakov", ki menita nasprotno.

Predsednik največje opozicijske stranke je, kot kaže, presodil, da so šli v Mladini predaleč. Spomnimo, že pred časom je bilo kar nekaj polemik okoli rubrike Mladinamit in objave fotografij otrok. Marca so namreč pod naslovom Ni vsak dr. G. že dr. Goebbels objavili dve družinski fotografiji - Josepha Goebbelsa in Branka Grimsa z družinama. Ob fotografijah so zapisali, da se pridružujejo protestom proti "Seni Driskiću (tj. Denisu Sarkiću, op. p.), ki je na svojem fejsbuku dr. Grimsa primerjal z dr. Goebbelsom. Mogoče se zdi, da se dr. Grims zgleduje po svojem vzorniku, a mu do njega še veliko manjka."

Repovž popravil Janševo slovnico

Urednika Mladine Grego Repovža smo vprašali, ali namerava na Janšev zapis na kakršenkoli način odgovoriti. Odvrnil je: "Ja, da ima Baričevič trdi č."

Zanimivo, Repovž je sicer ravno v zadnji številki pisal o Twitterju in ena od njegovih misli je bila: "Že po nekaj tvitih je mogoče prepoznati človeka." V komentarju je zapisal, da Twitter pokaže vse, torej tudi Janševo "grimaso, bes, sovraštvo, ki včasih udari na plano. Včasih izgubi kontrolo in takrat se pokaže, koliko jeze, celo sovraštva je v njem."

"Twitter dobro pokaže, kako Janša udari"

Na vprašanje, ali lahko v naslednji številki oziroma Mladinamitu pričakujemo nov zapis v povezavi z Janšo, pa pravi: "Ne, ker to je pač on. Ta Twitter mu leži, tukaj se dobro pokaže, kako on udari v 140 znakih."

Več vprašanj v zvezi z zapisom smo naslovili tudi na stranko SDS. Odgovore še pričakujemo.

Komentarjev 27
  • vrtnica 11:07 05.julij 2011.

    Vsak naj se poglobi in razmisli,kako bi se počutil,da mu neki parazit,kot je Repovž,piše takšne neumnosti .Mlada,lepa,poročena nosečnica,ki ji vsak lahko želi samo vse dobro,ampak ,ker je to soproga J.J. ,si nekdo dovoli na tako nizkoten način, njuno zasebnost ,uporabljati ...prikaži več za politično obračunavanje.Če je to primerno,da urednik nekoč spoštovanega časopisa,tako deluje,potem res ne vem kje živimo.In to nima prav nobene veze,ali si desen ali si levi,temveč samo kako imaš pošlihtano v glavi .Torejda nimaš nobenega spoštovanja do otroka,ki še rojen ni.Res ste nekateri zelo bogi!!!

  • punca05 09:24 05.julij 2011.

    ti imaš pa čist zblojeno mišljenje

  • punca05 09:23 05.julij 2011.

    hahah, se mi zdi čudno, zakaj toliko minusov