Šport > Nogomet
8 ogledov

Nov velik dvoboj na Camp Nou

Fernando Torres
1/12
EPA
V četrfinalu lige prvakov so bili tokrat na sporedu dvoboji med Barcelono in Atletico Madridom (2:1) ter Bayernom in Benfico (1:0).

Precej več zanimanja kot nemško-portugalski dvoboj je pritegnil obračun dveh španskih klubov. Barcelona je gostila madridski Atletico z Janom Oblakom v vratih colchonerosov. Gostje slovijo po dobri obrambi, domači pa po silovitem napadu MSN. Lionel Messi, Luis Suárez in Neymar so dosegli 42 od 51 zadnjih golov Barcelone v ligi prvakov, kar znaša kar 82 odstotkov zadetkov Kataloncev v tem tekmovanju. Messi je bil v preteklosti še zlasti neugoden za Rojiblancos. Na 28 tekmah jim je zabil 25 zadetkov, trikrat je prišel do hat-tricka.

Barca v tokratni dvoboj sicer ni krenila z najboljšo popotnico, v zadnjem kolu španskega prvenstva jih je na Camp Nou z 2:1 premagal Real Madrid, ki je tako omogočil tudi Atleticu, da se je Barceloni približal na šest točk zaostanka v La Ligi. Domači so proti vratom gostom prvič sprožili v peti minuti, a je Messi z 20 metrov poslal žogo mimo leve Oblakove vratnice.

Argentinski zvezdnik, ki lovi svoj 500. gol v karieri, je še z lepšega položaja zgrešil v 13. minuti. Tokrat je poskusil z volejem v kazenskem prostoru, a je slabo zadel žogo in ta je nenevarno odletela v gol avt. Tam je končala tudi po strelu Neymarja, ki je prišel do neoviranega strela z glavo, a je okroglo usnje po odličnem predložku Danija Alvesa poletelo preko prečke.

Gostje povedli po golu Torresa

V 24. minuti je od daleč Antoine Griezmann sprožil prvi strel proti vratom gostitelje, a je zgrežil, že v naslednjem napadu pa so gostje povedli s prvim strelom v okvir vrat. Koke je poslal žogo skozi obrambo domačih, do nje je prvi pritekel Fernando Torres in jo med nogami Marc-Andréja ter Stegna poslal v mrežo. El Nino je zabil svoj 11. zadetek proti Barceloni.

V 32. minuti je iz težkega položaja nevarno streljal Griezmann, ter Stegen pa je s skrajnimi močmi žogo odbil v kot. Le štiri minute kasneje pa je bil izključen strelec edinega zadetka, Torres je prejel namreč svoj drugi rumeni karton. Kljub temu je Oblak šele v 41. minuti moral prvič posredovati, zanesljivo je zaustavil strel Javierja Mascherana od daleč. Že v naslednji minuti je slovenski čuvaj presekal nevarno podajo na Suareza. V sodnikovem podaljšku je z roba kazenskega prostora čez gol streljal še Neymar.

Silovit pritisk domačih

V 49. minuti je bila Barcelona blizu izenačenja. Neymar je podal v peterec, kjer si je Messi žogo najprej zaustavil s prsmi, nato pa je streljal s škarjicami, a le za las zgrešil gol. Pritisk Barcelone je bil izjemen, Neymar je v 51. minuti zadel prečko, štiri minute kasneje pa je Brazilec streljal z glavo naravnost v dobro postavljenega Oblaka. Ta je v naslednji minuti odlično zaustavil tudi strel Messija.

V 62. minuti je strel Neymarja za las švignil mimo vrat, v naslednji pa je klonila tudi Atleticova obramba. Po predložku je z volejem poiskusil Jordi Alba, ki pa je nastreljal Suareza, Urugvajec pa je podstavil nogo in poslal okroglo usnje za hrbet slovenskega čuvaja mreže. Ta je naslednič klonil v 74. minuti. Alves je na 11 metrih našel samega Suareza, ta pa je z glavo zadel za 2:1. To je bil napadalčev osmi zadetek na osmih tekmah.

Kasneje so domači še naprej pritiskali, a si prave priložnosti ob odločni Atleticovi obrambi niso priigrali.

Hitro vodstvo Bayerna

V Münchnu je Bayern povedel že v drugi minuti, to pa je bil tudi edini zadetek na dvoboju. Po natačnem predložku Juana Bernata je žogo v mrežo poslal Arturo Vidal. Čilenec je tako poskrbel, da je Pep Guardiola postal šele peti trener v zgodovini lige prvakov, ki se lahko pohvali, da so njegove ekipe zabile 200 zadetkov. Pred Kataloncem, ki bo v naslednji sezoni vodil Manchester City, so še Sir Alex Ferguson (326 golov), Arsene Wenger (270), Carlo Ancelotti (241) in Jose Mourinho (234).

V prvem polčasu je bil Bayern še naprej boljši, izjemno priložnost pa je zamudil Thomas Müller, ki je bil sam ob voleju, a je žogo poslal v tokrat odličnega vratarja Edersona. Nevarno je z glavo kasneje še enkrat zapretil Vidal, ki je žogo najprej poslal v tla, nato pa se je ta odbila preko gola.

V drugem polčasu je bil dvakrat blizu izenačenja Jonas. Najprej se je odlično otresel branilca Davida Alabe, a je njegov strel zaustavil Manuel Neuer, v drugo pa je bilo okroglo usnje že na poti v mrežo, a je zadelo Javija Martineza. Na drugi strani se je Ederson izkazal ob strelu Francka Ribéryja, Robert Lewandowski pa se v 89. minuti, ko je sam prišel pred brazilskega vratarja, ni odločil za strel, ampak je s podajo iskal Philippa Lahma, ki pa žoge ni ujel.

Liga prvakov, četrtfinale, prve tekme:

Barcelona : Atletico Madrid  2:1 (0:1)
Suarez 63., 74..; Torres 25.

Bayern : Benfica  1:0 (1:0)
Vidal 2.

Komentarjev 1
  • mrki 07:34 06.april 2016.

    Barca z DVEMA igralcema več !! eden je sodnik !!