Svet
24 ogledov

Nova grožnja IS vsej Evropi

Grožnja Facebook
Skupina, ki podpira Islamsko državo, je včeraj pozvala svoje pristaše, da v prazničnem času izvedejo še več napadov po tržnicah in bolnišnicah, muslimane po vsem svetu pa še, da se čim dlje umaknejo od krščanskih praznovanj.

Fundacija Nashir Media, ki podpira IS, je na spletu objavila svoje sporočilo skupaj s fotografijami borcev s pištolami in noži, dedkom mrazom, jelenom in božičnim drevescem, poroča agencija Reuters. "Njihova praznovanja, druženja, klubi, tržnice, gledališča, kinodvorane, nakupovalna središča in tudi bolnišnice so najboljše tarče za vas," navaja spletno sporočilo islamističnim tako imenovanim volkovom samotarjem v Evropi.

Sporočilo tudi navaja, da bo IS "zamenjal ognjemete s pasovi z eksplozivom ter eksplozivnimi napravami ter njihovo petje in ploskanje spremenila v jok in žalovanje".

Do poziva prihaja, potem ko so v več evropskih državah po terorističnem napadu v Berlinu okrepili varnostne ukrepe. V Berlinu je minuli teden domnevno Tunizijec Anis Amri s tovornjakom zapeljal na božični sejem ter pri tem ubil 12 ljudi. Odgovornost je prevzela IS.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • sprehajalec 18:31 31.december 2016.

    Mohamedanci je staro slovensko ime za Alahovce. Drugače se pa strinjam.

  • nergač 16:50 29.december 2016.

    Kaj bi oni brez Žurnalov in tabloidov takih in drugačnih, katerih edini cilj je, napihovati novice in za njih je to win win za obe strani: alahovec rabi medije in mediji rabijo tega bradača, da osmislijo svoj obstoj. Ne morejo ...prikaži več kar naprej objavljati zadnjic in neumnih najstnic, ki bi se rade razkazovale v nedogled....

  • jozicamurn 16:11 29.december 2016.

    So že med nami speči agentje, ki poslušajo svojega verskega vodjo iz njihove prelepe šeriatske Savdijske Sarajevske Bosne. Ko so bile ameriške volitve so vsi slo muslimani bili enotno proti Trump-u na en klik (ker je v svojih besedah bil ...prikaži več proti njim) in tudi tokrat bodo enotni in se ne bodo udeleževali javnih predstav, ker vedo da lahko poči kadarkoli. Svoji namreč čuvajo svoje. Banda muslimanska infiltrirana. Vsi so isti vendar zelo dobro igrajo pred nami da temu ni tako. Sigurno so se doma veselili, ko so isisovci in turki imeli nek napredek v Siriji ali pa ko se je kjerkoli v EU kaj zgodilo in smo "neverniki" po njihovo bili ubiti. Mi jim pa še socialno plačujemo, da nas s tem denarjem napadajo in ubijajo dalje. Čista resnica.