Šport
43 ogledov

Nova kanadska okrepitev za zmaje

Stefan Chaput, Olivier Roy HDD Telemach Olimpija
V Ljubljano je pripotoval vratar Olivier Roy. Skupaj z njim je prispel še en Kanadčan, ki bo v novi sezoni nosil zeleno-beli dres. Enoletno pogodbo s HDD Telemach Olimpija bo jutri podpisal Stefan Chaput.

Stefan Chaput, 27-letni center iz Montreala, je bil leta 2006 s strani Caroline Huricanes izbran na naboru lige NHL kot skupno 153. izbor (v petem krogu drafta). Lahko se pohvali, da je nastopal za kanadsko reprezentanco v kategorijah do 17 in 18 let.

V sezoni 2006/07 je z ekipo Lewiston Maineiacs, pri njej je prebil štiri leta, osvojil ligo QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League), kasneje pa je nastopal za vrsto klubov v ligi AHL (Albany River Rats, Charlotte Checkers, Syracuse Crunch, Providence Bruins, Hamilton Bulldogs ter Utica Comets). Skupno je v tem tekmovanju odigral 217 tekem, na katerih je dosegel 89 točk (29+60).

V začetku leta 2014 se je preselil v Evropo. Okrepil je nemškega drugoligaša Ravensburg Towerstars. V DEL2 je nastopal tudi minulo sezono. Bil je prvi strelec moštva Dresdner Eislöwen, za katerega je na 46 odigranih tekmah dosegel 55 točk (20+35).

V Ljubljano je pripotoval skupaj z novim vratarjem Olimpije Olivierjem Royjem. Tretji Kanadčan, Guillaume Desbiens, bo v Slovenijo prišel jutri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.