Slovenija
14 ogledov

Nova kandidata za županski stolček

Lovrenčič in Fištravec Nino Verdnik
Maribor. Od štirih kandidatov le eden s strankarsko podporo, preostali še v boj za podpise podpore.

“Imam program in zasnovano kampanjo. Maribor moramo izvleči iz trenutnega stanja,” se je včeraj javnosti kot kandidat za župana Mestne občine Maribor predstavil Teodor Lorenčič, ki pred občinsko stavbo zbira podpise za vložitev kandidature. Zbrati jih mora 812.

Lorenčič in Fištravec

Poleg Lorenčiča, ki je zaposlen kot predstojnik centra za promocijo in registriran lobist mariborske univerze, je včeraj kandidaturo napovedal sociolog Andrej Fištravec iz skupine Skupaj za Maribor in širše civilne družbe. “Program nastaja. Postavili bomo nove prioritete. Ne smejo se zmanjševati sredstva za socialo, kulturo in mlade,” je dejal Fištravec, ki so mu ob napovedi kandidature ob rami stali Vesna Vuk Godina, Tone Partljič, Vlado Novak in Marko Slavič, direktor doma starostnikov Danice Vogrinec Maribor.

SNS že ima svojega

Kot je pojasnil Gregor Pivec, predsednik mestnega odbora SDS, kandidata še nimajo, sam pa se v boj za župana ne namerava podati zaradi osebnih razlogov. Desus je že pred časom povedal, da svojega kandidata ne bo imel. Milan Mikl, član Županove liste, bo odločitev o morebitni kandidaturi še pretehtal z družino.

Doslej sta kandidaturo že napovedala Franc Jesenek, nekdanji mestni svetnik in zagnan ekolog, ki naj bi zbral že polovico potrebnih podpisov, in Folko Puconja, mestni svetnik in predsednik mestnega odbora SNS. V bitko se bo spustil tudi Matevž Frangež, poslanec SD, kar pa bo uradno potrjeno prihodnji teden. Lista za pravičnost in razvoj bo imela svojega kandidata, a še ne želijo razkriti imena, zagotovo pa to ne bo predsednik liste Stojan Auer.

Komentarjev 2
  • feferon 12:48 07.februar 2013.

    Sploh župana ne rabijo, prihranijo takoj velik denar. Se pa naj odločajo za projekte tako kot dosedaj z glasovanjem.

  • ghost2000 12:45 07.februar 2013.

    Malo me je strah ljudi, ki se imajo za izobražene, hkrati pa izjavijo: "S trdoglavci moraš delati na poseben način. Navajen sem delati z otroki s posebnimi potrebami." Človek se vpraša, kakšen socilog je to, da s takšno izjavo ...prikaži več žali in izpostavlja otorke s posebnimi potrebami... Poden od podna...Upam, da ne bodo takšni nasledili obstoječe, ker potem smo samo prišli iz dežja pod kap...