Magazin > VIP
67 ogledov

Nova kariera: Ivica postala otroška pisateljica

Ivica Jakomin Osebni arhiv
Prva branjevka Kmetije Ivica Jakomin je napisala otroško knjigo Mali dimnikarčki in Valentino.

Ivica Jakomin, prva branjevka Kmetije in udeleženka resničnostnega šova Bar na Planet TV, je svojo domišljijo unovčila in na njen račun tudi nekaj zaslužila. Napisala je namreč otroško knjigo Mali dimnikarčki in Valentino.

"Navdih sem dobila, ko sem rodila sina Valentina. Zgodbica je stara že nekih šest let, ampak se je prej nisem odločila napisati in izdati,“ je za Žurnal24 povedala zgovorna Ivica. Povedala je tudi, kje je dobila idejo za dimnikarje: "Ob hiši imamo skalo, ob kateri se je Valentin vedno igral. Tja sem mu nastavila male dimnikarčke, ki sem jih dobila ob neki roži – majhne figure, velike kot noht. Ko se je igral z njimi, sem začela razvijati zgodbico in mu jo pripovedovati. Povedala sem mu, da dimnikarčki živijo v tej skali in da pridejo vsake toliko časa ven in hodijo po domovih."

Ivica Jakomin | Avtor: Osebni arhiv Osebni arhiv
Povedala nam je, da ji je izdaja knjige vzela kar šest mesecev, saj se je odločila, da bodo slikice ustvarili otroci. Ivica je namreč pravljico otrokom v šolah predstavila, še preden je izšla in jih po branju prosila, če ji lahko narišejo dimnikarčke in Valentina. Risbice, otroške umetnine, je nato uporabila v knjigi: "Ta knjigica je res za otroke in je ustvarjena z otroško domišljijo. Samo naslovnico sem naslikala jaz. Resnično je prilagojena otrokom. Želela sem, da oni narišejo vsebino. Odločila sem se tudi za malo večje črke, da bi jih branje in ustvarjanje pritegnilo. Da pa bi bilo vse skupaj še bolj zanimivo, je na prvi strani v knjigi majhen žepek, v kateri se skriva igra spomin s slikicami dimnikarčkov.“

Povedala je, da je za začetek izdala 500 izvodov in da je nekaj izvodov podarila nekaterim šolskim in mestnim knjižnicam. "Do zdaj sem jih prodala okoli 300. Mislim, da bi jih več, če bi se bolj zavzela za promocijo, a žal nisem imela časa,“ je povedala in dodala, da je slikanica izšla že avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.