Svet
15 ogledov

"Nova Margaret Thatcher" napoveduje združitev Britancev

Theresa May Reuters
Britanska notranja ministrica Theresa May napoveduje, da bo združila vse Britance in sprožila "radikalni program socialnih reform".

Theresa May se bo potegovala za naslednico britanskega premierja Davida Camerona. "Po referendumu minuli teden naša država potrebuje močnega in priznanega voditelja, ki nas bo vodil skozi obdobje gospodarske in politične negotovosti ter v pogajanjih dosegel najboljše pogoje, ko bomo zapustili Evropsko unijo," je zapisala v pismu, ki ga je objavil časnik The Times.

Napovedala je, da bo sama sprožila "radikalni program socialnih reform", s katerimi naj bi dosegla, da bo "Velika Britanija država, ki bo služila vsem""Nekaterim mora biti jasno, da vodenje vlade ni igra, je resna stvar, ki ima resnične posledice na življenja ljudi," je še zapisala britanska notranja ministrica, ki je pred britanskim referendumom o EU zagovarjala, da Otok ostane član povezave.

59-letno Thereso May je za notranjo ministrico Cameron imenoval leta 2010. Zaradi njenih trdnih stališč tako glede prestopnikov, nezakonitih migrantov ali islamističnih pridigarjev si je že prislužila vzdevek "nova Margaret Thatcher".

Prijavijo se lahko le še do 13. ure

Danes do 13. ure po srednjeevropskem času se izteče rok za vložitev kandidatur članov vladajočih konservativcev za naslednika premierja Camerona, ki je po referendumski odločitvi britanskih volivcev za izstop Velike Britanije iz EU napovedal odstop. Kandidati imajo priložnost, da se prijavijo za vodenje stranke in vlade.

Ime novega predsednika stranke bodo konservativci objavili 9. septembra. Poleg Mayeve so doslej kandidaturo po poročanju nemške tiskovne agencije dpa napovedali minister za delo Stephen Crabb in nekdanji obrambni minister Liam Fox.

 

 
Komentarjev 7
  • maneken 12:56 02.julij 2016.

    @sprehajalec, to, kateri naciji kritikant pripada je pri dotični zadevi popolnoma nepomembno. Še celo v njenem mestu (Granthamu) so ljudje, ki znajo njene "zasluge" oceniti na pravi način. Ti si očitno eden tistih , ki vidijo rešitev gospodarstva v popolnem ...prikaži več prepuščanju trgu, (neo)liberalizmu in uničujočih udarcih po sociali, da o zlizanosti z Američani (Reagan) ne govorimo. Pa to, da je "zmagala" tisto argentinsko avanturo res ni kakšna velika zasluga Thatcherke, če vemo, da imajo še vedno drugo mornarico po moči na svetu.Meggie se v zgodovino ni zapisala z zlatimi črkami, kvečjemu morda za ozke konzervativne kroge. Kako je pa gospodarsko prebnovila Anglijo pa lahko še danes vidiš, če se zapelješ na ekskurzijo in malo pogledaš, kako živijo delavci, pa domač srednji razred...itd. Razdejala je težko industrijo in rudarstvo, to je prava slika njenega obdobja. Pa kaj bi midva o tem.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 09:07 02.julij 2016.

    Ti faksa še od daleč nisi videl s tole svojo slovenščino. "Zmagala je Falklande"

  • sprehajalec 22:19 01.julij 2016.

    Poslušaj imel sem zelo veliko opravka z njimi za časa Margaret. Zmagala je Falklande, gospodarsko prenovila Anglijo. Ne more pripadnik nacije, ki je sposobna dati najboljše kar premore na oblast v obliki Cerarja ¸kritizirati železne lady. Ni šans.