Svet
71 ogledov

Nova okrutnost Islamske države; s tankom čez 19-letnika

Usmrtitev, Islamska država Youtube
Ekstremisti Islamske države so na svetovnem spletu objavili nov video zapis, v katerem prikazujejo nove brutalne metode usmrtitev svojih talcev.

Posnetek so objavili na Youtubu, ki pa ga je zaradi brutalnosti že umaknil, o njem pa vendarle poročajo skoraj vsi svetovni mediji.

Na posnetku se je jasno videlo mladega Sirca v oranžnih oblačilih, ki pod prisilo prizna, da je s tankom prevozil nekaj trupel pripadnikov Islamske države. Na posnetku se je predstavil, povedal je, da mu je ime Fadi Ammar Zidan in da je star 19 let. Za njim je na posnetku stal moški v belih oblačilih, ki je najavil, da bodo njegovo dejanje kaznovali.

Posnetki naprej prikazujejo Sirca, ki z zvezanimi rokami I nogami stoji sredi ceste, proti njemu pa se premika tank, ki ga tudi povozi in ubije. Po dejanju je prikazano mladeničevo truplo.

Sirski urad za človekove pravice je že prejšnji mesec najavil, da Islamska država planira enega izmed svojih zajetih talcev usmrtiti na ta način.

Print screen Youtube | Avtor: Youtube Youtube

Asad pripravljen na volitve

V Siriji se medtem nadaljujejo napadi na oporišča Islamske države, ki jih na eni strani izvaja koalicija zahodnih držav pod vodstvom ZDA, na drugi strani pa Rusija, ki podpira predsednika Bašarja al Asada. Ta je pripravljen dopustiti izvedbo predčasnih predsedniških volitev v Siriji, vendar bo pred tem potrebno po njegovih besedah Sirijo "osvoboditi terorizma," je za rusko tiskovno agencijo Tass včeraj povedal ruski poslanec Aleksander Juščenko po pogovoru z Asadom v Damasku.

Juščenko je dejal, da je Asad prepričan v svoj volilni potencial, če bodo predsedniške volitve po zmagi nad terorizmom tudi izvedene. Boj proti terorizmu bo po besedah Asada postavil temelje za nov in pošten svet, osnovan na suverenosti in sodelovanju.

Juščenko je bil del skupine ruskih poslancev, ki se je v Damasku sestala s sirskim predsednikom. Ruska delegacija je izrazila stališče, da "mora korenita ustavna reforma priti iz Damaska in ne Washingtona ali Ankare", je poudaril Juščenko.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • mph 22:53 26.oktober 2015.

    Ker so tukaj http://www.zurnal24.si/pro-asyl-izgon-afganistancev-predstavlja-nevarnost-clanek-258850 onemogočili komentiranje .. me zanima koliko ta Pro zadeva kasira denarja od SA ali pa so res tako omejeni. Drugače pa je to recept, ki je Norveški samo v enem letu, ko so izgnali čez 7000 ...prikaži več neprilagojenih islamistov, upadel kriminal za cca. 1/3. Delno na račun teh, ki so šli, delno na račun tistih, ki so se potuhnili, delno pa na račun tistih, ki še niso postali pravi ekstremisti, pa jih je malo stisnilo.

  • mph 22:50 26.oktober 2015.

    Včasih ni bilo niti kjerkoli v Evropi živet ... potem pa so naši predniki z dosti napora in krvi ustvarili, kar smo prevzeli od njih. In kar današnji politiki tako brezobzirno uničujejo na račun tistih, katerih predniki so se ukvarjali ...prikaži več izključno s koranom, zlorabami žensk in otrok, pobijanjem istospolnih, ... Cerkev se je pod težo zgodovine le spremenila (jih je treba še naprej sicer držati na kratko, da ne zbezljajo spet), islam pa se ne bo nikoli, dokler bo obstajal.

  • mph 22:48 26.oktober 2015.

    Putin se zelo trudi, imperialistom in podrepnikom navkljub. Ni sicer da, je ravno za vzor, vendar v tem primeru je edina sila, ki se res bori proti teroristom, ne pa, da jih še podpira.