Avto
146 ogledov

Opel insignia z novim imenom v zelje BMW, Audiju in Mercedesu

Opel insignia grand sport
1/5
Opel
Opel bo na pomlad prihodnje leto na avtomobilskem salonu v Ženevi razkril naslednjo generacijo svoje admiralske ladje insignio. Razvoj petvratne limuzine je v končni fazi.

Nova opel insignia grand sport je na fotografijah še zamaskirana, a razkriva nove proporce in linije. Temelji na povsem novi arhitekturi in ima znatno (za več kot devet centimetrov) večjo medosno razdaljo. Opazno krajši prednji in zadnji previs omogočata, da je samo 5,5 centimetra daljša od predhodnice. Centimeter širši kolotek in tri centimetre nižja linija strehe poudarita bolj dinamičen stas.

Inženirji so v sam vrh svojih ciljev zapisali učinkovito rabo prostora in zmanjšanje teže. Tak okot pri astri. Z uporabo lahkih materialov so pri modelu nove generacije prihranili do 175 kilogramov. Hkrati pri Oplu obljubljajo prostornejšo notranjost in kopico novih tehnologij.

Insignio je najavil koncept monza

Izvršni direktor skupine Opel dr. Karl-Thomas Neumann je ob prv inajavi dejal, da so se uprli na koncept monza, s katerim so želeli poudariti večjo dinamičnost insignie in znamke Opel.

Insignia je leta 2008 razburjala splošno in strokovno javnost na področju razvoja in oblikovanja. Izkazala se je za zelo uspešen Oplov model, saj so prodali preko 900.000 primerkov, leta 2009 pa je osvojila tudi naziv ‘Evropski avto leta’. Na avtomobilskem salonu IAA v Frankfurtu leta 2013 je Opel omogočil vpogled v prihodnost svojih avtomobilov z vizionarsko študijo monza concept.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.