Šport > Nogomet
64 ogledov

Nova petarda Olimpije

Olimpija
1/11
Anže Petkovšek
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v današnji tekmi osmega kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 5:0 (1:0).

V zadnjem času strelsko izjemno učinkoviti Ljubljančani so dosegli peto zmago v nizu, v zadnji tekmi devetega kroga so na kolena položili tekmece iz Šaleške doline in zadržali drugo mesto na prvenstveni lestvici, vodilni tekmeci iz Nove Gorice imajo dve točki več.

Izbranci domačega stratega Marijana Pušnika so v prvem polčasu prevladovali, predvsem aktivna sta bila Andraž Šporar in Nigerijec Ezekiel Henty. Oba prva zvezdnika ljubljanske zasedbe sta se po dvakrat znašla v lepih priložnostih za zadetek, vselej pa je bil na pravem mestu vratar Matej Radan, ki je z zanesljivimi obrambami ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

V 32. minuti je vendarle klonil, po kotu z desne strani je Radan odbil žogo, v pravem trenutku pa se je na pravem mestu znašel Dejan Kelhar in žogo po strelu z glavo pospravil v mrežo. Gostujoči igralci so se prebudili šele v končnici prvega polčasa, ko je Luka Prašnikar "nastreljal" vratarja Aleksandra Šeligo.

Velenjčani so zelo obetavno začeli drugo polovico tekme, v 48. minuti je Šeliga z bravurozno obrambo preprečil strel Prašnikarja po šolsko izvedeni akciji, le nekaj minut zatem pa je Ivan Knezović po strelu z glavo le za las streljal mimo ljubljanskih vrat. Gostujoči akciji sta predramili domače nogometaše, v 52. minuti je Šporar žogo prejel na levi strani in premešal zredčeno obrambo gostov ter po strelu z dvanajstih metrov povišal na 2:0.

Le štiri minute kasneje so znova zagrozili Velenjčani, po strelu Senada Jahića je bil znova na pravem mestu Šeliga. V 70. minuti je glavni sodnik Nejc Kajtazović zavoljo prepovedanega položaja razveljavil gol Roku Kronavetru, v 78. minuti pa se je velenjska mreža znova zatresla. Po sprva ne preveč obetavni akciji je žoga vendarle prišla do Šporarja, ki je po močnem in natančnem strelu z roba kazenskega prostora v levi spodnji kot povišal na 3:0.

V končnici tekme je Olimpija dosegla še dva zadetka. Najprej je zadel "rezervist" Dejan Djermanović po bliskovitem in samostojnem nasprotnem napadu, v 89. minuti pa je končni izid postavil trikratni strelec Šporar.

Prva liga Telekom Slovenije, 8. kolo:

Olimpija : Rudar Velenje  5:0 (1:0)
Kelhar 32., Šporar 52., 78., 89., Djermanović 86.

Maribor : Krka  2:2 (1:1)
Mendy 43., Ibraimi 60.; Welbeck 8., Vučkić 85.

Celje : Domžale  0:3 (0:1)
Husmani 30., Šišić 64., Dobrovoljc 83.

Krško : Zavrč  0:1 (0:0)
Kokorović 77.

Luka Koper : Gorica  1:3 (0:1)
Ivančić 87.; Eleke 33., 84., Burgič 61.

Lestvica:
1. Gorica 21
2. Olimpija 19
3. Domžale 13
4. Maribor 12
5. Zavrč 9
6. Krka 9
7. LUka Koper 8
8. Krško 8
9. Rudar Velenje 6
10. Celje 5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.