Šport > Košarka
112 ogledov

Nova poškodba v reprezentanci

košarkarji Anže Petkovšek
Kapetan slovenske košarkarske reprezentance B Saša Zagorac bo zaradi poškodbe kolena zapustil priprave članske izbrane vrste A in bo bržčas moral na artroskopijo kolena. V slovenskem taboru pravijo, da bo odsoten od dva do tri tedne.

Enaintridesetletni košarkar, ki je v minuli sezoni igral za Zlatorog, si je na drugem treningu reprezentance poškodoval desno koleno. V kolikor bo njegovo zdravstveno stanje to dovoljevalo, pa se bo znova priključil reprezentanci.

"Na drugem treningu z A-reprezentanco sem si poškodoval koleno in bom moral, žal, zaradi tega izpustiti del priprav. Upam, da bo rehabilitacija potekala hitro ter uspešno in da se bom lahko reprezentanci spet čim prej priključil, saj si zelo želim zaigrati na evropskem prvenstvu 2015. Vsem v štabu se zahvaljujem za razumevanje in podporo, ki so mi jo dali v zadnjih dveh dneh," je povedal Saša Zagorac.

"Saša Zagorac se je poškodoval pri doskoku na zarotirano koleno, ki ga ne more iztegniti, kar pomeni, da bi lahko šlo za vkleščenje meniskusa. To bi zahtevalo artroskopijo kolena. Več bomo vedeli v naslednjih dneh, upamo pa, seveda, na najboljše," pa je povedal reprezentančni zdravnik Marko Macura.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.