Slovenija
24 ogledov

Nova smrt na naših cestah

Policija in nova vozila Andrej Leban
Včeraj popoldan je v prometni nesreči umrl kolesar.

"Ob 17.05 sta na cesti v Hotavljah, občina Gorenja vas - Poljane, trčila osebno vozilo in kolesar. Zaradi poškodb je kolesar umrl na kraju nesreče. Posredovali so reševalci in policija," poroča portal uprave za zaščito in reševanje. 

Policija je včeraj potrdila, da je umrl kolesar, v Hotavljah pa je bila zaradi nesreče zaprta skoraj šest ur zaprta regionalna cesta Gorenja vas - Žiri.

S parkirišča zapeljal pred avtomobil

"27-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz smeri Gorenje vasi proti Žirem. V naselju Hotavlje je s prednjim desnim delom vozila trčil v levi bok 69-letnega kolesarja, ki je s parkirišča zapeljal na prednostno cesto," so zapisali na spletni strani policije, s kranjske policijske uprave pa so sporočili, da "posamezne okoliščine in dejstva o krivdi za nesrečo /.../ še ugotavljajo"

Nesrečni kolesar je že 120 žrtev naših cest letos. V enakem obdobju lani jih je bilo (do 20. novembra) 111, kar je devet manj. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 18:09 24.november 2016.

    Ne bo res prej miru , dokler ne bodo posnetki kamer iz avtomobila dokazni material za obravnavo prekrška ! V Švici vsaka prijava državljana proti prekrškarju avtomatično , brez preverjanja dejstev konča pri sodniku , nakar dobiš na dom samo ...prikaži več položnico . Če se pa misliš pritožiti , pa za to nimaš dovolj denarja oz. se ne splača , čeprav so prve kazni drastične , druge po pritožbi, pa ustavljajo srce !

  • Ferluci 08:18 24.november 2016.

    Očitno tudi voznik avtomobila nosi del krivde. A res nihče ne spremlja kaj se dogaja na pločniku ali vsaj malo levo desno od ceste? Vsaj pri 50 km/h se lahko izogneš podobni situaciji ali vsaj nekoliko zmanjšaš hitrost, da ni ...prikaži več trčenje tako usodno. In zakaj to pišem? Ravno včeraj sem ustavil pred prehodom za pešče - in glej ga hudiča in ne morem verjeti, da me je en kreten pred prehodom prehitel!