Slovenija > Črna kronika
1882 ogledov

Nova smrtna žrtev slovenskih cest

Nesreča motorista (fotografija je simbolna). Profimedia Nesreča motorista (fotografija je simbolna).
Popoldne je prišlo do prometne nesreče, ki je zahtevala novo življenje. To je že četrta žrtev v treh dneh.

Nekaj pred 16. uro se je na cesti od Ilirske Bistrice proti Topolcu zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 56-letni motorist, sporočajo s Policijske uprave Koper.

Po prvih podatkih policije, je motorist v ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Poškodbe so bile tako hude, da je umrl na kraju nesreče.

V zadnjih dneh so na cestah življenje izgubili trije motoristi. Od začetka letošnjega leta do danes je tako umrlo že 13 voznikov motornih koles, dva sopotnika na motornem kolesu in en mopedist, so zapisali na spletni strani policije. Ob tem opozarjajo, na poslabšanje prometne varnosti in pozivajo, naj motoristi poskrbijo za svojo vidnost.

Ob tem so na policiji dodali, da se je "ponovno potrdilo dejstvo", da so motoristi ena izmed najbolj ogroženih skupin udeležencev v cestnem prometu. Tveganje za smrt pri vožnji z motornim kolesom je namreč 40-krat večje kot pri vožnji z osebnim avtomobilom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.