Slovenija
39 ogledov

Nova snežna pošiljka na poti

Novo sneženje na Gorenjskem
1/9
Žurnal24 main
Na Primorskem in nekaterih drugih krajih po Sloveniji je spet začelo močno snežiti. Previdno, če se odpravljate na cesto.

Na primorski avtocesti med Senožečami in Nanosom proti Ljubljani je zaradi zdrsov vozil odprt samo prehitevalni pas. Na Primorskem močno sneži, ceste so zasnežene, promet je močno upočasnjen.

Sneg se tudi drugje oprijema cestišč, na izpostavljenih mestih je možnost poledice. "Voznikom priporočamo, da vozijo previdno, s primerno varnostno razdaljo in prilagodijo hitrost razmeram na cesti," pravijo v prometno informacijskem centru.

Zaradi snega na cestišču je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cestah Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina. Verige so za tovorna vozila obvezne na avstrijski strani prelaza Jezersko. Cesta čez prelaz Vršič ter cesti Čepovan - Dolenja Trebuša ter Volče - Solarji - meja z Italijo pa so zaradi zimskih razmer zaprte.

Sneg se bo obdržal do sredine meseca

Novo sneženje na Gorenjskem | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Rahlo sneženje bo ponoči počasi ponehalo. Nov teden se bo začel s suhim vremenom, od torka naprej pa spet pričakujemo občasno sneženje, sredi tedna tudi po nižinah. Ne bo pa šlo za tako intenzivno sneženje kot minuli petek," pravi Brane Gregorčič z agencije za okolje (Arso)

V ponedeljek bo deloma sončno z zmerno oblačnostjo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do -6, v alpskih dolinah do -10, najvišje dnevne od -1 do 4, na Primorskem do okoli 8 stopinj Celzija. 

Novo sneženje na Gorenjskem | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Zimsko vreme se bo nadaljevalo do sredine februarja, napoveduje, jutranje temperature pa bodo pod ničlo. "Padavine v osrednji Sloveniji bodo ves čas v snežni obliki, lahko da ga tja do petka zapade tudi 15 ali 20 centimetrov. Snežna odeja se bo torej še nekoliko odebelila, pa tudi po tem ni videt hitre odjuge," poudarja Gregorčič.  

Deževalo bo večinoma le ob morju. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja, ponekod drugod pa veter severnih smeri, še pravijo na Arso.

Komentarjev 3