Slovenija
6996 ogledov

Nova šoping meka za Slovence

Nakupovanje v BiH Profimedias
Bosanski mediji pišejo o kolonah avtomobilov in avtobusov s hrvaškimi in slovenskimi registrskimi tablicami, ki hodijo nakupovat na severozahod BiH, v Bihač, Veliko Kladušo in Cazin. Zanimivi so zlasti prehranski artikli in bencin.

Kolone avtomobilov in avtobusov ob vikendih in paznikih prihajajo v Bihać, Veliko Kladušo in Cazin, kot so nekdaj vozili v italijanski Trst. Tako piše Aljazeera Balkans v prispevku o "novem krajinskem Ponte Rossu"

Prednjačijo Hrvati in Slovenci

Navajajo, da je med kupci veliko Hrvatov in Slovencev, na kar kažejo registrske tablice parkiranih vozil z oznakami Ljubljana, Gorica, Postojna Jesenice, Novo mesto, Murska Sobota, Varaždin, Zagreb, Rijeka, Zadar in Gospić. 

"V kolonah je vse več avtobusov, polnih do zadnjega sedeža," pišejo. "Cilj je - mestni trg in šoping". Razlogov za prihod je več, na na prvem mestu je nakupovanje - zaradi nižjih cen, posebej prehrambenih artiklov, bencina, nafte in plina. 

Hrvati prihajajo po bencin, saj lahko pri enem rezervoarju prihranijo do 20 evrov. "Nizka cena ruši vse prepreke," piše časnik. "Kupcev, ki želijo prihraniti, ne zanimajo nižji standardi kvalitete bencina."

Vse več trgovskih centrov

Na območju gradijo vse več trgovskih centrov. Samo v Bihaću, v neposredni bližini meje s Hrvaško, jih je deset, podobno je v drugih dveh občinah. 

V mestni upravi Bihaća se po pisanju portala zavedajo priložnosti za razvoj turizma, zato si prizadevajo za lepši izgled mesta. "Zakaj ne bi izkoristili priložnosti in območje Bihaća, Velike Kladuše in Cazina naredili za nekdanji Trst in slavni Ponte Rosso."

Gneča je bila po pisanju portala še posebej velika za zadnje božične in novoletne praznike.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 34
  • ojla 18:09 24.januar 2017.

    Mislim,da so izbrisani in so prebrisani, da zapravljajo na lahki način pridobljeni naš denar.

  • OneCent 14:18 24.januar 2017.

    To so Slovenci, ki jih ne muči slovenceljski naci-nalizem.

  • OneCent 14:16 24.januar 2017.

    KR-IZA