Slovenija
25 ogledov

"Nova stran ni zaradi kongresa!"

Jankovic spletna stran zoranjankovic.si
Zoran Janković zavrača namige, da je njegova nova spletna stran zaživela kot del kampanje za skorajšnji kongres PS. Izjave nekaterih posameznikov v zavihku "Drugi o Zoranu" so izginile.

Tik pred jutrišnjim kongresom Pozitivne Slovenije, na kateri se bosta za predsedniški položaj pomerila Alenka Bratušek in Zoran Janković, je slednji zagnal svojo novo spletno stran, ki jo najdemo na naslovu Zoranjankovic.si. Včeraj je na njem med drugim Janković pojasnjeval, da ni pošiljal sms-ov  z lažno vsebino: "Odhod z avtobusom na kongres, kjer bomo volili Zorana Jankovića, bo v petek pred Tivolijem, in sicer ob 15.30."

Spletna stran, katere administrator je oglaševalska agencija Arih statik Igorja Ariha, je že včeraj dvignila precej prahu; med drugim je Večer objavil začudenje nekaterih posameznikov, katerih različne zapise o Jankoviću smo prebirali v zavihku "Drugi o Zoranu".


Večer tako navaja presenečenje Dušana Mramorja, ko je izvedel, da je njegov zapis "Štirje utrinki ob 60-letnici" objavljen na spletni strani. Mramor je besede spisal ob Jankovićevi obletnici, poudaril je, da "nimajo zveze z aktialnim političnim dogajanjem". Za objavo ni dal dovoljenja, zanjo sploh ni vedel. Podobno so se odzvali tudi nekateri drugi avtorji zapisov pod omenjenim zavihkom, med drugim pediater Rajko Kenda. Do večera so nekateri zapisi izginili, na zavihku pa se je na novo pojavilo pojasnilo, da objavljajo nekatera izmed pisem Zoranu Jankoviću, ki so bila objavljena v knjigi Srčni Zoran. Prejel jo je ob praznovanju 60. rojstnega dne.

Danes se je na spletni strani pojavilo še eno pojasnilo, in sicer, da stran ni nastala kot del kampanje za skorajšnji kongres stranke, pač pa da bi Janković na enem mestu predstavil dejstva o mnogih temah in razpravah v javnosti v zadnjih letih. "Osebno spletno stran sem se odločil oblikovati tudi zato, da bi v javnosti dobil vsaj delček prostora, ki so ga v preteklem letu in pol dobile neresnične obtožbe."

Pred odločanjem

Pred jutrišnjim kongresom Pozitivne Slovenije se vrstijo špekulacije, kaj se bo zgodilo v primeru zmage enega ali drugega.

Prvak Desusa Karl Erjavec za STA znova poudarja, da podpira vlado in Bratuškovo. Prepričan je, da bi Jankovićeva zmaga pomenila politično krizo, zaradi katere bi bil še bolj zaskrbljen tudi Bruselj, ki naj ne bi mogel razumeti, da imamo v Sloveniji vsako leto ali novo vlado ali predčasne volitve.

Podpredsednik SD Dejan Židan danes medtem za STA meni, da bo treba v primeru Jankovićeve izvolitve čim prej na volitve, če je le možno, še pred poletnimi počitnicami, saj si brezvladja petih mesecev preprosto ne moremo privoščiti.

Jankovića je sicer že včeraj med vrsticami k odstopu od kandidature pozval prvi predsednik Slovenije Milan Kučan. Povedal je: "So trenutki, ko je treba interes države postaviti pred strankarske in osebne interese, ne da bi tem interesom odrekali legitimnost."

Komentarjev 3
  • 1111 14:07 24.april 2014.

    ...naj zmaga !! ..pol pa naj golazen Virantova in Erjavčeva pojasnijo, ZAKAJ so toliko proti ...dva, ki se bosta še prekleto kesal...

  • Marko Slovenia 13:57 24.april 2014.

    Ni problem bogat, ampak pot do tega...

  • Igor Đukanović 12:41 24.april 2014.

    Če bi bil član Pozitivne Slovenije, bi na kongresu glasoval za predsednico. A vendarle me zabava, kako je, podobno kot v primeru Boška Šrota, postal kar nacionalni interes, da Janković ne sme postati predsednik stranke. Moral se bo pač sprijazniti, ...prikaži veči, da je tudi bogat Čefur še vedno Čefur. Jaz nisem bogat. Koliko se prijetno počutim v svoji domovini, najbrž ne rabim razlagati. ;)