Slovenija
37 ogledov

Nova stranka LGS

LGS
1/18
Anže Petkovšek
Gospodarska politika gospodarstvenikom.

V Velikih Laščah so podjetniki in gospodarstveniki na ustanovnem kongresu ustanovili novo liberalno-gospodarsko stranko (LGS), za predsednika stranke pa izvolili Alojza Kovšco. Temeljne vrednote stranke so po navedbah Kovšce svobodna, pravna in pravična država, zasebna lastnina in svobodna podjetniška pobuda.

"Stranka bo v okviru programa dajala prednost predvsem urejanju zakonodaje na področju gospodarstva," pravi Kovšca. V stranki se bodo med drugim zavzemali za človekove pravice, spoštovanje in dosledno izvajanje ustave in zakonov, za uveljavljanje načel pravične in pravne države ter za socialno pravično državo. Prav tako pa v programu poudarjajo vrednoti domoljubja in omike.

Ne želijo biti na desni ali levi

Stranka je nastala iz gospodarstva, in sicer z namenom, da v tem kritičnem času poskuša pomagati gospodarstvu. Zato se po besedah Kovšce ne želijo "slovenskega stereotipnega razvrščanja na leve in desne". Ustanovitelji LGS želijo z novo stranko prebiti prag parlamenta, tudi sicer pa bodo v javnosti zastopali svoj program in skušali uresničiti stvarne rešitve, ki izhajajo neposredno iz gospodarstva.

V LGS so poleg gospodarstvenikov oz. samostojnih podjetnikov in njihovih zaposlenih tudi kmetje in mladi oz. študenti, ki si želijo zagotoviti službo, je še dodal Kovšca.

Kovšca je sicer državni svetnik, kratek čas je vodil tudi Obrtno zbornico Slovenije (OZS).

Komentarjev 9
  • NatPoSloLingoUKno 11:57 29.oktober 2013.

    BLOCK OF THE MONTH: WINTER TYRESSelling winter tyres to DURS and SURS employees helps to make people homeless through government debt auctions, and brings about economic freezing by blocking their bank accounts.They don't make the rules ...prikaži več and it IS their fault.To prevent these bad things happening, please use all legitimate means to stop the purchase of winter tyres by these public servants. For more details go to www.afl.sissMESEČNI BLOK: ZIMSKE GUMEProdaja zimske pnevmatike zaposlenim na firmah DURS in SURS omogoča da ljudje ostanejo brez strehe nad glavo s pomočjo javnih dražb za davčne dolžnike, ter prinaša gospodarsko zamrznitev z blokado njihovih bančnih računov.ssOni ne postavljajo pravil in to JE njihova krivda. Da bi te slabe stvari preprečili, vas naprošam k uporabi vseh zakonitih sredstev da se prepreči nakup zimskih pnevmatik teh javnih uslužbencev. Za več podrobnosti www.afl.si

  • dragec 16:50 13.oktober 2013.

    če vidimo, kdo je v tej stranki, potem že vidim konec zgodbe (lopof iz afere PATRIA)

  • ocean 19:35 12.oktober 2013.

    LGS. Ali morda to pomeni lažnivi gospodarstveniki Slovenije...