Slovenija
21 ogledov

Nova stranka s Šoltesom?

Ljubljana 18.03.10 Igor Soltes, racunsko sodisce, intervju, Foto: Dejan Mijovic Ljubljana 18.03.10 Igor Soltes, racunsko sodisce, intervju, Foto: Dejan Mijovic
Zrasla naj bi iz iniciative, ki opozarja na nepravilnosti v zdravstvu.

"Lahko potrdim, da dogovori potekajo. Kot sem že večkrat poudaril, je treba ponuditi alternativo obstoječim politikam. Vsekakor bi lahko ta pobuda prerasla v konkretnejšo obliko in bila zastopana na volitvah," je za časnik Delo povedal nekdanji predsednik računskega sodišča Igor Šoltes.

Nova politična stranka bi utegnila zrasti iz vrst Iniciative zdravnikov. Da se je pogovarjal z njimi, je šolstes potrdil tudi za STA, dejal pa je, da še ni dogovorjeno, ali bi šli v stranko ali v kakšno drugo obliko združevanja.

Kirurg Danijel Bešič Loredan je za zadnjo Sobotno prilogo povedal, da je alternativa skupina neodvisnih ljudi, ki "želijo priti do bolnih korenin, jih izrezati in posaditi nova drevesa". Kot morebitnega vodjo teh prizadevanjih je omenil Šoltesa. "Ljudje imajo usodo v svojih rokah. Če v enem letu v Sloveniji ne bo večjih sprememb, bo njenega intelektualnega potenciala konec," je dejal.

Loredan je skupaj s kirurgom Erikom Brecljem nosilec Iniciative zdravnikov za transparentno in kakovostno javno zdravstvo. Ortoped iz Valdoltre sicer septembra za nekaj časa zapušča Slovenijo, kot pravi, zaradi šikaniranja in podtikanj, ki jih je deležen v zadnjem času zaradi opozarjanja na nepravilnosti.

Kirurg Brecelj je za STA povedal, da pri ustanavljanju nove stranke ne sodeluje in da ostaja v Iniciativi zdravnikov.

Komentarjev 18
  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 01:29 23.julij 2013.

    Brecelj bo kaj kmalu spoznal, da si nekateri na njegovem hrbtu nabirajo volilne glasove in nič drugega. Nakr bo postal vse bolj zagrenjen in žalosten. Zanimivo je da vidi vse lumparije, nasede pa vsakemu mesiji, ki se pojavi iz grma. ...prikaži več Šoltesova stranka je načrtovana, zanjo čivkajo že vrabci in njena vloga je enaka zaresno - pozitivni pahorjanski vlogi. Čakam samo še na to da se nekje zopet zberejo razumniki in pod pokroviteljstvom perkmandeljca dajo stranki blagslov in javno podporo, čeprav je to slednje maloverjetno, ker bi bilo tako ali drugače že preveč očitno. Šoltes naj gre med inšpektorje in dela na aktivi, da bo videl da načelno so čisto vsi lumpi ali pa pošteni, dokazno pa je nekaj čisto drugačnega.

  • Šemefuky 22:51 22.julij 2013.

    Ti samouničevalni kao levaki si ustvarjajo konkurenco za vsake volitve posebej in izbiraš vedno lahko med pljeskavic in kljobas, ali med burek sirni in burek mesni.Ma dajte se že speljat nekam reakrinirani LDSovci in nehajte delati uslugo obsojencu in ...prikaži več PreVirantu, in na tak podel način severnokorejca Lukšića uničevati, ko ima tako lepe socialistične misli za državljane po tem, ko je soproga postala zasebnica. Verjetno bo z nami državljani žena dobiček delila. Da ne govorim o vseh pozitivnih plateh Zokija in njegovih pozitivnih. Stranka Zdravnikov in bolnih državljanov ni nobena alternativa.

  • Veteran 20:07 22.julij 2013.

    Nova stranka da, vendar, da se Šoltes, ki ima veliko masla priključi potem smo na istem oz. še kvečjemu na slabšem!