Šport > Nogomet
40 ogledov

Nova vojna v Atenah

Derbi Panathinaikos - Olympiacos
1/14
EPA
V poplavi derbijev ta konec tedna bi se morala pomeriti tudi grška velikana Panathinaikos in Olympiacos, a so novi navijaški izgredi preprečili tekmo.

Navijači v Atenah so se spopadli s policijo, dvoboj med "večnima sovražnikoma" pa je bil nato odpovedan.

Kot prvi je na tekmi sicer nastradal napadalec Olympiacosa Alfred Finnbogason, ki ga je bakla zadela že ob prihodu na zelenico, trideset minut po predvidenem začetku dvoboja pa je sodnik Andreas Pappas videl dovolj in odpovedal tekmo. Po tej odločitvi so navijači vdrli na zelenico, na policiste pa so se vsuli polomljeni stoli in drugi projektili. "Navijači" so divjali tudi pred stadionom Apostolos Nikolaidis, 50 oseb uje bilo aretiranih.

Olympiacosov pristašev na tekmi ni bilo, saj ti zaradi prejšnjih obračunov s Panathinaikosovimi navijači ne smejo na gostujoče dvoboje. Enako velja tudi za privržence zelene barve, ti si ne smejo v živo ogledati dvobojev v Pireju.

Olympiacos ima po desetih odigranih tekmah v grškem prvenstvu osem točk prednosti pred drugouvrščenim Panathinaikosom.

Policija imela delo tudi v Nemčiji

Brez izgredov pa ni šlo tudi v Nemčiji. Policija v Gelsenkirchnu je imela v soboto zvečer veliko dela z nasilnimi navijači pred derbijem bundeslige med Schalkejem in Bayernom. Münchenski navijači so se združili s pripadniki Bochuma, velikega tekmeca Schalkeja, in napadli pisarno za prodajo vstopnic. Več ljudi je bilo poškodovanih, policija je aretirala 196 ljudi.

Predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge se je že opravičil Schalkeju in obsodil nasilje. Nekaj navijaških izgredov je bilo tudi pred tekmo Borussia Mönchengladbach - Hannover. Navijači obeh ekip so se stepli v vlaku, policija pa je nazaj domov poslala Hannovrčane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.