Slovenija
51 ogledov

"Nova reševalna vozila v civilu"

Napačno parkiranje NMP Slovenija
Reševalcev vozniki osebnih vozil z nepravilnim umikanjem ne ovirajo le na nujni vožnji, ampak tudi s parkiranjem.

"Nova vozila za resevalce v civilu," je eden od komentarjev pod fotografijo, ki so jo reševalci Nujne medicinske pomoči Slovenija objavili na svojem facebook profilu. Avtomobili so parkirani na parkiriščih, namenjenih reševalnim vozilom. Kot poudarjajo, takšen prizor ni naključje, ampak vsakdanja praksa.

Na mestnem redarstvu pravijo, da bodo opravili nadzor omenjene lokacije ter v primeru ugotovljenih kršitev ukrepali skladno s postavljeno cestnoprometno signalizacijo, veljavno zakonodajo in pristojnostmi.

Zagrožena kazen 80 evrov

"Mestni redarji se sicer vsakodnevno srečujejo s problematiko parkiranja na rezerviranih parkirnih prostorih za parkiranje vozil državnih organov, javnih zavodov, tujih diplomatskih predstavništev in hotelskih gostov," so pojasnili v redarski službi MOL.

Za kršitev 65. člena zakona o pravilih cestnega prometa, ki določa, da sta ustavitev in parkiranje prepovedana, kjer je to v nasprotju z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo, je predvidena globa v višini 80 EUR.

Komentarjev 4
  • samo.jst 12:16 02.marec 2015.

    Levo od najbolj oddaljenega avtomobila se nahaja zapornica, ki zapira pot do zadnjega dela Onkologije. Mesece, če ne leta, pred njeno postavitvijo so tako delavci kot reševalci parkirali vzdolž te poti ob Ljubljanici in ni bilo videti, da je bil ...prikaži več promet oviran. Še malo bolj na levo od že navedene zapornice, se nahaja še ena zapornica, še malce levo pa še ena. Vse možnosti parkiranja za zapornicami pripadajo zdravnikom, reševalcem in medicinskemu osebju (tistim seveda, ki so dovolj visoko na kljuvalni lestvici). Dotično parkirišče je majhno in plačljivo. Je pa zelo priročno in relativno poceni za vse bolnike, ki morajo na Onkološki inštitut... in teh ni malo. Dajmo se že enkrat zavedati, da je poleg Ljubljane še kdo v Sloveniji in da nimajo vsi LPPja do Kliničnega centra!

  • Žurnalček 14:51 01.marec 2015.

    Za tole je edini krivec MOL in Javna parkirišča , kajti do sedaj so bili ti prostori javni , od sedaj so pa kar ma enkrat rezervirani za P rešilcev. Tabla je pa tako majhna , da človek misli , ...prikaži več da je gor tisto obvestilo o času plačevanja P . Skratka P so postali rezervirani in zakaj niso TUDI POBARVANI V RUMENO BARVO ? Spravte se na tistega , ki tega ni naredil , ne pa na pravilno in z plačano parkirnino parirane avtomobile.

  • GROM X 14:13 01.marec 2015.

    vsa ta parkiranja na črno bi jaz namesto 80€ ocarinil na 800 € pa da vidimo