Šport
53 ogledov

Nova zmaga za Kumpa

Dolenjski blisk Marko Kump bo prvi slovenski adut na dirki do 23 let. (Foto: Žur Žurnal24 main
Sprinter moštva Adrie Mobil Marko Kump je prišel do svoje 12. zmage v tem letu. Na dirki okoli jezera Qinghai je oblekel tudi majico vodilnega.

Marko Kump (Adria Mobil) je zmagal v prvi etapi kolesarske dirke ob jezeru Qinghai na Kitajskem. Na 121 kilometrov dolgi etapi okrog mesta Xining je slovenski kolesar v ciljnem sprintu še enkrat pokazal svojo moč in premagal Italijana Mattio Gavazzija (Amore Vita) in njegovega rojaka Marca Zanottija (Parkhotel Valkenburg). Z 12. letošnjo zmago je oblekel rumeno majico vodilnega na dirki.

Dirka sicer velja za eno najlepših in hkrati najtežjih na svetu, a ne le zaradi trinajstih etap, pač pa tudi zaradi visoke nadmorske višine. Kar nekaj etap se odvija na preko 3000 metrih nadmorske višine. Na preizkušnjo imata lepe spomine že tudi dva ostala člana Adrie Mobil, Radoslav Rogina in Kristjan Fajt sta tu prav tako že zmagala etapo in bila nosilca rumene majice v času, ko sta v preteklosti  vozila za druge klube. 

Poleg omenjene trojice brave novomeškega moštva na Kitajskem branijo še skupni zmagovalec Dirke po Sloveniji in Dirke po Azerbajdžanu Primož Roglič, Klemen Štimulak, David Per in Domen Novak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.