Slovenija
2919 ogledov

Nova24TV: "Prvi v službi resnice"

NOVA 24 TV Saša Despot
Nova24TV naj bi zaživela že v decembru in to po končani prodaji delnic. Novičarski program po vzoru CNN bo na začetku mogoče videti le preko kabelskega omrežja.

"Prvi v službi resnice," se imenuje slogan nove, desnosredinske televizije, ki jo po mnenju njenih snovalcev v Sloveniji še kako potrebujemo: "Potrebujejmo tudi drugo plat in ne le tisto, ki jo danes v ponujajo televizije," je na novinarski konferenci pred začetkom kampanje in prodaje delnic, dejal predsednik upravnega odbora Nove24TV Aleš Hojs.

NOVA 24 TV | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Javna prodaja delnic se bo začela 19. oktobra. Kot je pojasnil Hojs, bo za dokapitalizacijo nove televizijske hiše na razpolago 30.000 delnic z nominalno vrednostjo 100 evrov. To pomeni, da bi pred zagonom televizije v najboljšem primeru lahko zbrali tri milijone evrov.

Javna prodaja delnic, ki jih bo mogoče kupiti na večjih slovenskih poštah, bo trajala 40 dni. Skupaj s kampanjo bodo ta četrtek pognali še novo novičarsko spletno stran.

Prvi izmed medijev, ki bodo delovali pod imenom Nova24 - projektom, ki ga podpira tudi stranka SDS - pa poskusno že oddaja. Stari radio spreminja ime v Novi radio.

Konec papagajskemu novinarstvu

NOVA 24 TV | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Da v slovenskem medijskem potrebujemo drugačne novice, je poudaril tudi odgovorni urednik spletnega portala Nove24TV Uroš Urbanija. 

Po njegovem bo njihova televizija odprla prostor za diskusijo, "ki ga je večina današnjih medijev zaprla". Novinarji pa bodo, za razliko od večine pri nas, kritični do oblasti: "Izognili se bodo papagajskemu novinarstvu, izjave različnih komisij, kot je KPK, ali pa sodišč ne bodo prodajali za sveto resnico. Novinarji, ki bodo delali pri nas, bodo iskali resnico," je poudaril Urbanija in dodal, da je s takšnim pristopom uspeh  zagotovljen.

Slovenska CNN

NOVA 24 TV | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Po besedah izvršnega direktorja Andreja Kregarja, nova televizija obstoječim ne namerava konkurirati, saj bodo informacije podajali po vzoru CNN-a, kar je pri nas novost: "Mi seveda vklopov v živo po celem svetu ne bomo imeli, imeli pa jih bomo v Sloveniji. Naši studiji bodo locirani po vseh večjih slovenskih mestih in od tam se bomo vklapljali v skupen program," je pojasnil Kregar in dodal, da bodo novice in pogovorne oddaje gledalcem na razpolago 24 ur na dan. 

Janševa TV?

Na oznake o Janševi TV oziroma komentarje, da gre za televizijo po diktatu stranke SDS, Aleš Hojs odgovarja, da tako on kot Aleš Primc (predsednik programskega sveta Nove24TV) ter pobudniki Aleš Štuhec, Lovro Šturm in Marko Zidanšek, niso člani SDS. "Sicer pa ne skrivamo drugačnih programskih zasnov," je še dodal Hojs.

vanda.levstik@zurnal24.si 

Komentarjev 34
  • mph 15:51 14.oktober 2015.

    Te moram popravit, ta je bil petokolonaš SDS-a na tajnih nalogah v NSI od zmeraj.

  • dragec 09:38 14.oktober 2015.

    NOVA24TV " Prvi v službi ogabne SLO desnice"

  • dragec 09:30 14.oktober 2015.

    Sama bagra SSDSS ovska na čelu s spreobrnjenim prejšnjim NS ovcem