Šport
217 ogledov

Bolezen mu je uničila kariero, zdaj se vrača v novi vlogi

mario ančić EPA
Srbu Novaku Đokoviću bo pri iskanju stare forme odslej pomagal tudi nekdanji hrvaški tenisač Mario Ančić.

Hrvat Mario Ančić, nekdaj sedmi igralec na svetovni lestvici, ki je kariero končal pred šestimi leti, je nova okrepitev strokovnega štaba srbskega zvezdnika Novaka Đokovića.

novak đoković | Avtor: EPA EPA
V novi vlogi se bo predstavil že na tretjem letošnjem turnirju za grand slam, ki se bo v ponedeljek začel v Wimbledonu, kjer bo ob boku Andreju Agassiju.

"Res je, imel sem že načrtovan obisk Wimbledona, ampak šele v drugem tednu turnirja, ko bi moral sesti za mizo, saj sem sprejel vlogo strokovnega komentatorja za britanski BBC. Poleg tega pa sem nameraval zaigrati tudi na turnirju veteranov. Zdaj bom angažma za BBC odpovedal, čeprav sem se ga zelo veselil, ker bi bil moj prvi tovrsten preizkus," je Ančić, ki se je bil prisiljen upokojiti leta 2011, dejal za časnik Sportske novosti.

Ančić je veljal za veliki up hrvaškega tenisa. V svoji karieri je osvojil tri turnirske lovorike in se na lestvici ATP najvišje povzpel do sedmega mesta. Polfinalist OP ZDA (2004) in četrtfinalist OP Francije (2006) je na olimpijskih igrah v Atenah (2004) osvojil bronasto kolajno v dvojicah skupaj z Ivanom Ljubičićem, danes trenerjem Rogerja Federerja.

Leta 2007 je zbolel za mononukleozo, ki je štiri leta kasneje botrovala koncu njegove kariere. Star je bil 27 let. Po koncu profesionalne športne poti se je proslavil na poslovnem področju in postal uspešen bančnik. Zdaj se kot član Đokovićeve ekipe vrača k svoji prvi ljubezni.

mario ančić | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.