Šport
26 ogledov

Prihaja nov resničnostni šov

novak đoković EPA
Prvi teniški igralec sveta Novak Đoković se je odločil, da bo del svojega vsakdanjika delil s svojimi številnimi oboževalci in navijači.

29-letni zmagovalec 12 turnirjev za grand slam Novak Đoković bo osrednji junak v zadnjem desetletju priljubljenega kulturnega fenomena. Đoković bo nastopil v resničnostnem šovu s preprostim imenom Novak.

Najuspešnejši srbski teniški igralec vseh časov je privolil, da bo njegovo življenje zunaj teniških igrišč postalo del dokumentarnega televizijskega žanra, ki se ga je tudi v Sloveniji prijel izraz resničnostni šov.

Đoković je svoj televizijski podvig razkril med odprtim prvenstvom Združenih držav Amerike v New Yorku, na katerem se je kot branilec naslova prebil vse do finala. Za lovoriko zadnjega turnirja za grand slam, ta je na trdi podlagi, se bo v nedeljo udaril s Švicarjem Stanom Wawrinko.

Množice navijačev v Aziji

Beograjčan s stalnim naslovom v Monaku je med svojo kariero pridobil številne navijače, zelo dobro so ga sprejeli v Aziji, z nagradami od zmag in nastopov na teniških turnirjih je doslej zbral vsega skupaj več kot 100 milijonov ameriških dolarjev, znesek, ki ga pred njim ni še osvojil nihče v teniški karavani.

Šlo bo za resničnostni šov v nadaljevanjih, delovni naslov katerega je Novak, svojo premiero pa bo ekskluzivno doživel prihodnje leto s predvajanjem gledalcem in naročnikom Amazon Prime v Združenih državah, Veliki Britaniji, Avstriji in na Japonskem.

"Navijači, ki me spodbujajo že vse od začetkov moje tekmovalne poti na teniških igriščih, skupaj z menoj doživljajo tako žalost ob porazih kot veselje ob zmagah. Zdaj želim z njimi deliti tudi moj vsakdanjik, dnevno rutino, in tisto, kar mi pomeni največ, vrednote, prepričanja in navade. Seveda pa jim bo ob tem predstavil tudi vse čudovite ljudi, ki so vedno ob meni," je svoj televizijski podvig napovedal Nole, ki si je v noči na soboto priboril svoj še sedmi nastop v finalu na odprtem prvenstvu ZDA, od tega je dvakrat zmagal v letih 2011 in 2015, potem ko je v štirih nizih premagal Francoza Gaela Monfilsa.

Med velikani tenisa

Đoković je eden od štirih teniških igralcev v odprti eri tenisa po letu 1968 z osvojenim kariernim grand slamom. Preostala trojica, ki so osvojili vse štiri turnirje velike četverice, so Švicar Roger Federer, Španec Rafael Nadal in Američan Andre Agassi. Pred tem je slednji podvig pripadel Avstralcema Royu Emersonu in Rodu Laverju, Američanu Donu Budgeu in Britancu Fredu Perryju.

Đoković je sicer prvi teniški igralec v odprti dobi, ki je osvojil vse štiri grand slame zapored. Sicer ne v koledarskem letu, Wimbledon 2015, US Open 2015, Australian Open 2016, Roland Garros 2016. Pred njim je to uspelo le še dvema Rodu Laverju in Donu Budgeu.

 
Komentarjev 1
  • leonardo 12:30 10.september 2016.

    Upam, da nas res ne bodo posiljevali še s tem dolgočasnim šovom tudi na naši TV. Že vseh sedanjih je preveč , ki jih gledamo oziroma ne gledamo, saj smo prisiljeni da vsak večer gledamo tuje TV, ki tega srann. nimajo.