Šport > Nogomet
25 ogledov

Krhin: "Veseli me, da je Kampl z nami"

Katanec Čeh Milinović Pejković slovenska nogometna reprezentanca zbor Brdo
1/7
Simon Maljevac
Slovenska reprezentanca se je zbrala za odločilni septembrski termin, v katerem bodo v petek gostili Albanijo, prihodnji torek pa potovali na Ciper. Zbrali smo napovedi štirih reprezentantov.

Slovenski reprezentanti, med katerimi je sprva še manjkal novopečeni član AC Milana, Šempetrčan Valter Birsa, so se pred prelomnima tekmama proti Albaniji na Stožicah in v gosteh proti Cipru že zbrali v bazi na Brdu pri Kranju.

Josip Iličić za Fiorentino še ni odigral celotnih devetdeset minut, a zatrjuje, da je njegova fizična pripravljenost vse boljša. "Iz teh dveh tekem moramo iztržiti čimveč, seveda si želimo dve zmagi. Smo v dokaj neugodnem položaju, vendar je vse še dokaj odprto. Dobro poznam albansko reprezentanco. Gre za čvrsto in zelo neugodno moštvo. Tudi v trenutkih, ko nam mogoče ne bo šlo, moramo ostati mirni in vztrajati. Iz tedna v teden sem boljše pripravljen, v klubu se odlično počutim in verjamem, da bo nadaljevanje sezone uspešno," je povedal nekdanji član Britofa, Bonifike, Interblocka, Maribora in Palerma.

Krhin: "Veseli me prihod Kampla"

"Najbolj pomembno je, da se v naslednjih dneh dobro pripravimo in štartamo na tri točke proti Albaniji. Veseli me, da bo lahko zaigral tudi Kevin Kampl, ki nam veliko pomeni v fazi napada. Lahko naredi višek na sredini igrašča, dokončna odločitev o prvi enajsterici pa je seveda v rokah selektorja. Vsak, ki bo zaigral, pa bo zagotovo dal vse od sebe," razmišlja Rene Krhin, ki v Bologni igra vse bolj opazno vlogo.

"To je že tretja tekma v smislu biti ali ne biti. Še sedaj mi je žal domače tekme proti Islandiji, kjer smo prelahko zapravili tri točke. Upam na dobro vzdušje in podporo gledalcev, ki nam lahko pomagajo do zmage. Verjamem, da vzdušje boljše kot na tekmi proti Bosni in Hercegovini," je še dodal Krhin.

Tim Matavž slovenska nogometna reprezentanca zbor Brdo | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac
Matavž: "Za nas igra le zmaga"

Napadalec Tim Matavž je za PSV letos prikazal nekaj spodbudnih predstav, malce ga je zmotila le rahla poškodba. "Imel sem manjše težave s poškodbo. Bolečine so še prisotne, a se je stanje izboljšalo. Pretekli teden smo izgubili možnosti za nastop v Ligi prvakov s porazom v Milanu, za vikend pa smo si privoščili še kiks v domačem prvenstvu."

"Na srečo je sedaj na vrsti reprezentančni premor, moje misli pa so usmerjene na tekmo proti Albaniji. Za nas igra le zmaga, saj nas le to ohranja v igri. Z govoricami v prestopnem roku se nisem obremenjeval, sem član PSV-ja in skoraj zagotovo bo tako ostalo še naprej. Tudi posoja v kakšen drug klub ne pride v poštev," je nekdanji golgeter Gorice ovrgel možnost selitve iz Eindhovna.

Milivoje Novaković slovenska nogometna reprezentanca zbor Brdo | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac
Novaković: "Vse odvisno od nas"

Povratnik v izbrano vrsto Milivoje Novaković je prepričan, da Slovenci sami odločajo o svoji usodi. "Pred nami sta pomembni tekmi. Igramo doma in moramo se zavedati, da je to naša zadnja priložnost. Že na prvem treningu moramo kreniti maksimalno koncentrirano. V zadnjih tekmah smo pokazali, da zmoremo. To nam je dalo določeno samozavest."
 
"Vse je odvisno od nas samih. Moramo izboljšati določene malenkosti, tako v obrambi kot v napadu. Vemo, da splošno vzdušje v državi ni najboljše, vendar si želimo podpore navijačev, ki so lahko naš dvanajsti igralec. Sam se vračam po neugodni poškodbi in upam, da bom do tekme popolnoma nared," še dodaja Ljubljančan.
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.