Slovenija
595 ogledov

Novartis hotel Lek v Kranjski Gori prodal Nizozemcem

Hotel Lek, Kranjska Gora Lek
Novartis je zaključil prodajo hotela Lek v Kranjski gori, ki bo morala hotel preimenovati.

Švicarska multinacionalka Novartis, pod okrilje katere sodi Lek, je izmed ponudnikov za nakup kranjskogorskega Hotela Lek izbrala nizozemsko družbo Comfort Hotel Management. V družbi, ki velja za enega največjih upraviteljev hotelov v Evropi, obljubljajo strateški razvoj hotela in ohranitev vseh delovnih mest.

Izklicna cena je znašala milijon evrov, potencialni kupci pa so morali nezavezujoče ponudbe oddati do 3. junija lani. Interes so pokazala tako slovenska kot tuja podjetja iz hotelskih in tudi drugih področij, prejeli pa so več kot deset resnih ponudb.
 

Cena menda ni bila ključna

"Izbrali smo nekoga, ki zna upravljati hotelsko branžo, ima zagotovljeno visoko strokovno ekipo ljudi in nam je dal tudi ustrezna zagotovila, da bo nadaljeval poslovanje hotela v najboljši možni meri," je poudaril predstavnik Novartisovih poslovnih storitev za Slovenijo Robert Ljoljo.  "Ni pa bila cena ključna motivacija pri prodaji. Želeli smo najti kupca, ki ve, kaj s hotelom početi naprej, ki ima vizijo in strateški načrt ter bo omogočil nadaljnje odgovorno ravnanje z zaposlenimi in varno zaposlitev," je še pojasnil Ljoljo.
 
V prvih enajstih mesecih so v hotelu dosegli načrtovane prihodke iz poslovanja, in sicer 1,4 milijona evrov. Dosegli so 13-odstotno višjo ceno na prodano sobo, hkrati pa uspeli obvladovati stroške, tako da so ustvarili 125.000 evrov dobička, kar je še enkrat več kot v enakem obdobju leta 2015, je pojasnila direktorica Hotela Lek Lidija Dokl.
 
Pogodbo o prodaji so podpisali v sredo, rok za nakazilo celotne kupnine pa je 40 dni po podpisu pogodbe. Kupec bo nato prevzel hotel in se predstavil zaposlenim in javnosti, hkrati pa predstavil tudi svoje načrte. Za nizozemsko družbo je to prvi slovenskih hotel, ki ga ima v lasti.
 
Hotel je odprt že 42 let in ima 72 sob. 
 
dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.